DOLAR

32,5375

-0.03%
EURO

34,8263

-0.13%
ALTIN(gr)

2.435,10

0,22%
BİST 100

%
Ekonomik Sıkıntıları Olan Esnaf Artık Kira Ödemeyecek Devlet El Attı
  • Finans 365
  • Gündem
  • Ekonomik Sıkıntıları Olan Esnaf Artık Kira Ödemeyecek Devlet El Attı

Ekonomik Sıkıntıları Olan Esnaf Artık Kira Ödemeyecek Devlet El Attı

Esnaflar iş yerlerini kapatmamak için çaba göstermeye devam ediyor. Bu çabaya bir katkı da devletten geldi. Kira destekleri artacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:22
Ekonomik Sıkıntıları Olan Esnaf Artık Kira Ödemeyecek Devlet El Attı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Korona virüs salgını tam bitti derken yeniden nüks etti. Yaşanan 2. Dalga vatandaşı zor durumda bırakmaya devam ediyor. Özellikle iş yeri sahibi esnaf vatandaşlar iş yapamadan kira ödemeye devam ediyor. Ekonomik olarak sıkışık olan esnaf bu şekilde daha da sıkışıyor. Devlet bu durumu fark ederek olaya et attı. Yapılacak kira destek ödemesiyle birçok esnaf kepenk kapatmayacak. 5 milyar TL ödenek ayrılan kira ve hibe destekleri için başvurular yakın tarihte duyurulacak. Uyulması gereken şartlar ve başvuru kuralları da paylaşıldı. Esnafların bu kurallara dikkat etmesi isteniyor çünkü başvuru tarihleri uzatılmayacak. Kira desteğinden birçok iş kolu faydalanabilecek.

Kira Ödemelerine Ek Olarak Başka Ödemelerde Yapılacak

Yapılan açıklamaya göre basit usulde vergi mükellefleri, tamirci, lokantacı, kuaför, berber, terzi, pastaneci, pazarcı, düğün salonu, yurt, kreş işletmecileri ile taksi, dolmuş ve servis işletmecileri kira ve hibe desteği için başvuruda bulunabilecek. Esnafların büyük şehirlerde olup olmadıkları da önemli olacak. Büyük şehirlerde olan esnaflar için 750 TL ödeme sağlanacakken diğer şehirler için bu meblağ 500 TL olacak. Kira desteklerine ek olarak 1000 TL aylık ödemede gerçekleştirilecek. Başvurular esnasında aylık ödemenin talep edilmesi gerekiyor. Pandeminin seyrine bağlı olarak devam edecek ödemelerşimdilik 3 ay için ödenecek. Başvuru yapmak isteyen esnaflar E Devlet üzerinden işlemleri başlatabilir. Esnaf Genel Müdürlüğünün de bu konuda takip edilmesi isteniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP