DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Ekonomiye Destek Yapı Krediden Geliyor Vatandaşa Yansıyacak

Ekonomiye Destek Yapı Krediden Geliyor Vatandaşa Yansıyacak

Bankalar ve devlet ekonomisi birbirlerini desteklemeye devam ediyor. Vatandaşlara sağlana kolaylıkların ülke ekonomisine katkısının fazla olduğunu bilen Yapı Kredi’de destek veren bankalardan. Çalışılan son kampanya ile ülke ekonomisine kaynak sağlanacak. Ve bu kaynaklar da vatandaşa aktarılacak. Rezerv, kredi hacmindeki artış ise vatandaşı heyecanlandırıyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:20
Ekonomiye Destek Yapı Krediden Geliyor Vatandaşa Yansıyacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edinilen bilgiye göre 311 milyarlık kaynak sağlayacak olan Yapı Kredi ekonomi hamlelerini kolaylaştıracak. Bu şekilde vatandaşa her kalemde daha fazla ödeme ayrılması planlanıyor. Ödemlere ek olarak ülke genelinde yapılması istenen diğer hamleler de yapılabilecek. Kredi hacminin artmasıyla vatandaş daha çok kredi kampanyalarıyla karşılaşabilecek. B durumun faiz oranlarına yansıyacağı ön görülüyor. Konut ve taşıt kredilerinin arttığı bu süreçte Yapı Kredi birçok kolaylık sağlayacak. Elbette bu durum ülke ekonomisine katılan değerle doğru orantılı şekilde ilerleyecek.

Sendikasyon bazlı kredilerin sermayeyi beslediği belirtildi. Bundan dolayı Kredi hacminin de büyümesiyle beraber sendikasyon bazlı krediler de sermayenin işine yaradı. 185 baz puan artış yakalanmış oldu. Bankanın sağlamış olduğu bu veriler ile beraber kredi çekme oranında artışlar yaşanacak. Gelişmelere paralel olarak ihtiyaç kredileri başta olmak üzere diğer kredi başlıklarında faiz oranlarınındüşmesi bekleniyor. Bu oranların ise %1’ oranından daha alt seviyeler de olması tahmin ediliyor. Faizlerin düşmesi ile beraber başvuruda bulunmak isteyen vatandaşların ister Yapı Kredi’ye giderek ister mobil uygulama ya da internet bankacılığından kredi başvurunda bulunması isteniyor. Mobil uygulamaları kullanan vatandaşlara kredi talebi SMS ile iletilebilecek. İşlemlerin tamamlanmasının ardından vatandaşlar ödemeleri ATM’den alabilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP