DOLAR

32,4967

0.25%
EURO

34,5891

0.26%
ALTIN(gr)

2.469,75

-0,53%
BİST 100

%
Elektriği Olmayan Ev Kalmayacak Yeni Dönemde Herkesi Evi Işıl Işıl Olacak
  • Finans 365
  • Gündem
  • Elektriği Olmayan Ev Kalmayacak Yeni Dönemde Herkesi Evi Işıl Işıl Olacak

Elektriği Olmayan Ev Kalmayacak Yeni Dönemde Herkesi Evi Işıl Işıl Olacak

Pandemi dolayısıylaailelere yapılan destek ödemelerinin ardı arkası kesilmiyor. Yeni ödemelerde vatandaşlar elektrik faturası ödemeyecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:29
Elektriği Olmayan Ev Kalmayacak Yeni Dönemde Herkesi Evi Işıl Işıl Olacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Açıklamaya göre vatandaşların elektriklerine kefil olan devlet vatandaşlar için elektrik faturalarının yaklaşık %80’nine kefil olunacak. 103 TL olacak olan elektrikfaturalarınailerleyengünlerde doğal gazın ve kiranın eklenmesibekleniyor. Devlet ödeme yaparken vatandaşlarınTCkimliknumaralarına göre işlem yapacak. Bundandolayı ATM önlerinde kuyruk oluşturmanın anlamıolmayacak. Pandemi sebebiyle herkes evlerindeotururkenvatandaşların eve ilişkin ihtiyaçlarını karşılamak istemesi adar doğal bir hareket olamaz. Ancak ihtiyaç sahibi olan kişileri için bu durum o kadar da kolay olmuyor. Bunda dolayı devlet sahaçalışmalarını bu konu üzerinde hızlandır Vatandaşın en çok hangi konuda tıkandığını tespit etmeye çalışandevletvatandaşların en çok faturalar konusunda takıldığını da tespit etti. Bu bağlamda vatandaşlarınfaturalarını devlet sırayla ödemiş olacak. Nakdi ödemevermeyecek devlet desteklerindemantık farklı işleyecek.

Tek Kart İle İşlemi Hallet

Buna göre vatandaşın mevcut borcu üzerinden 103 TL indirim yapılması söz konusu olacak. Elektrikfaturasına kefil olan devlet bu tutarı 5 kişilik bir aileyi baz alarak tespit etti. kWh olarak belirlene elektrik tutarı birailenin maksimum elektrik faturası göz önündebulundurularak çalışıldı. Bundan dolayı hiçbir ailenin mağdur olmaması bekleniyor. Başvurular E Devlet üzerinden yapılacakken E Devlet seçeneğini kullanmayanvatandaşlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınagiderek da başvuru oluşturabilecek. Bir diğer detay ise ödemelerinverileceği kanal oldu. PTT’den ödeme alacak olan vatandaşların kimlik kartlarıyla vezneye uğramaları yeterli sayılacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP