Elektrik Faturalarını Devlet Karşılayacak Herkes Başvurmaya Başladı

Elektrik Faturalarını Devlet Karşılayacak Herkes Başvurmaya Başladı

İhtiyaç sahibi vatandaşlara devlet her koşulda yardımcı olmaya devam ediyor. Farklı kalemlerde yapılan bu destek ödemeleri ile vatandaşlar temel ihtiyaçlarını daha kolay karşılayabiliyor. Vatandaşın yetersiz kaldığı durumlarda devlet başvurular ile yetersiz olan durumu ortadan kaldırıyor. Yeni gelecek olan düzenleme ile beraber vatandaşın elektrik faturasının bir kısmını devlet ödeyecek. Devlet desteğinin tutarı da belirlendi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:16
Elektrik Faturalarını Devlet Karşılayacak Herkes Başvurmaya Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kişi Başı Gelir 701 TL Olmalı

Pandeminin oluşturduğu maddi sorunlar ile beraber iş bulmak da çok zorlaştı. Bu durum karşısında çaresi kalan vatandaşları devlet yalnız bırakmamaya kararlı. Hayata geçirilecek olan çalışma ile vatandaşa 80 TL devlet desteği sağlanacak. Sadece elektrik faturasını kapsayacak olan bu ödeme ile elektrikborcundankaynaklı sorunlar çözülmüş olacak. Faturanın 80 TL’lik kısmı devlet tarafından karşılanırken varsa geriye kalan limit vatandaş tarafından karşılanacak.

Sosyal devlet anlayışını evlerimize kadar işleten devlet bu çalışması ile vatandaştan yoğun ilgi gördü. Başvuruların başlaması ile binlerce hanenin bu destekten yararlanacağı belirtildi. Ödemeler PTT aracılığı ile gerçekleştirilirken vatandaşın eline nakit para ödemesi söz konusu olmayacak. Sisteme düşen fatura üzerinden 80 TL düşülecek ve varsa geriye kalan ödeme tutarı da talep edilecek. Başvurudan yararlanmak isteyen vatandaşların TC kimlik numaralarının belirgin olduğu kimlik ile PTT’ye gitmeleri gerekiyor. Fatura sorgulama işleminin ardından eğer devlet desteğine hak kazanıldıysa ödeme gerçekleştirilecek. Başvuru koşullarından en temel olanı ise haneye giren asgari ücretin oranı ve tutarı olacak. Buna göre hane içindeki her bir kişiye maksimum 701 TL düşmesi gerekiyor. Eğer vatandaş bu şartı sağlıyorsa ödeme yapılacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP