DOLAR

32,3520

0.31%
EURO

35,1249

-0.03%
ALTIN(gr)

2.302,75

1,12%
BİST 100

%
Elektrik ve Doğalgaz Faturalarını 3 Ay Boyunca Devlet Ödeyecek mi?
  • Finans 365
  • Gündem
  • Elektrik ve Doğalgaz Faturalarını 3 Ay Boyunca Devlet Ödeyecek mi?

Elektrik ve Doğalgaz Faturalarını 3 Ay Boyunca Devlet Ödeyecek mi?

Korona virüs nedeniyle ödenemeyen elektrik ve doğalgaz faturaları ne olacak? Doğalgaz faturalarına devlet desteği var mı? 3 ay boyunca doğalgaz ödenecek mi? Sıkça sorulan bu sorulara en yetkili ağızdan cevap geldi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:55
Elektrik ve Doğalgaz Faturalarını 3 Ay Boyunca Devlet Ödeyecek mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünya korona virüsüne karşı yoğun bir mücadele içine girdi iş yerleri kapatıldı herkes TV kapandı ancak bu durum vatandaşı çalışmakta olanları sil ekonomik açıdan sarsmaya başladı. Özellikle elektrik, su ve doğalgaz faturalarının ne zaman ödeneceği, bu konuda vatandaşa devletin herhangi bir desteği olup olmayacağı merak konusu.

Başkan Erdoğan açıkladığı ekonomik paket çerçevesinde merak edilen konulara yanıt verdi.

Başkan Erdoğan korono virüs kapsamında elektrik ve doğalgaz faturalarının 3 ay boyunca erteleneceğini söyledi.

Vatandaşın hiçbir şekilde zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamasını isteyen Erdoğan, sosyal izolasyonun önemli olduğunu vurgulayarak, faturaları 3 ay boyunca ertelediklerini duyurdu.

EPDK, Elektrik ve doğalgaz fatura ödemelerine ilişkin Korona Virüs nedeniyle yeni bir karar aldı.

Peki karar ne? Doğalgaz fatura ödemeleri ertelendi mi?

Elektrik faturaları ertelendi mi? Karara göre vatandaş, “Faturalarımı nasıl ödeyeceğim” kaygısından kurtulacak mı?

….**

Korona virüs salgını sonrası eve kapanan vatandaş elektrik, su ve doğalgaz tüketiminin artması sonucu kaygılanmaya başladı. Özellikle herhangi bir maaşı olmayan özel sektör, faturalarını nasıl ödeyeceğini kara kara düşünmeye başladı.

Elektrik Doğalgaz faturaları ödeme nasıl olacak?

EPDK almış olduğu yeni bir kararla ülkemizde yaşanan salgın sonrası vatandaşlara bir kolaylık daha sağladı.

ELEKTRİK FATURA ÖDEME NASIL OLACAK?

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına verilen mücadele kapsamında karantinaya alınan, idari kararlar sebebiyle sayaç okumaları durduruldu.. Karara göre sayaç okuma yapan çalışanların sosyal mesafelerini koruyamayacağı durumlarda, elektrik ve doğal gaz faturalarında “kıyasen” düzenleme yapılacak.

Bu uygulama uygulama, 3 ay boyunca yürürlükte kalacak.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan (EPDK) yapılan açıklamaya göre, Virüsün yayılmasını önlenek ve sosyal izolasyonun korunması amacıyla uzman kurul ve kurumların tavsiyeleri uyarınca sayaç okumalarında by dan sinra yeni düzenleme yürürlükte olacak..

Buna göre, sektör çalışanlarının ve tüketicilerin sağlığının korunması amacıyla elektrik ve doğal gazda “Kıyasen Fatura Düzenlemesi” hayata geçirilecek.

ELEKTRİK DOĞALGAZ FATURALARI NASIL ÖDENECEK?

Bu kapsamda, sayaç okunamayan tüketiciler için mevsimsellik de dikkate alınarak tüketicinin son 2 yılın ilgili ayına ait tüketim ortalamaları üzerinden veya tüketicinin geçmiş tüketimi olmaması durumunda kendi beyanına göre kıyasen faturalandırma yapılacak.

Sayaçları okunamayan tüketicilere kıyasen oluşturulan faturalar posta, kargo, SMS veya e-posta gibi yöntemlerle ulaştırılacak.

Bu faturanın sayacın okunamaması nedeniyle geçmiş tüketim ortalamaları dikkate alınarak kıyasen yapıldığı ve sayacın okunduğunda ilgili mevzuat çerçevesinde gerçek tüketim miktarları üzerinden düzeltme yapılacağına yönelik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP