DOLAR

32,3829

0.19%
EURO

35,0588

-0.07%
ALTIN(gr)

2.324,37

0,23%
BİST 100

%
Elektronik Ticarette ‘Güven Damgası’ Uygulaması Başlıyor
  • Finans 365
  • Finans
  • Elektronik Ticarette ‘Güven Damgası’ Uygulaması Başlıyor

Elektronik Ticarette ‘Güven Damgası’ Uygulaması Başlıyor

Son dönemlerde internet alışverişleri çoğalmaya başladı. Artık vatandaşlar mağazalara gidip alışveriş yapmak yerine internet üzerinden alışveriş yapmayı tercih ediyor. Bu kapsamda da giderek çoğalan elektronik ticaret ile ilgili yeni bir uygulama hayata geçiriliyor. Elektronik ticarette satış sürecinin güvenli olduğunu belirten 'güven damgası' uygulaması başlıyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:34
Elektronik Ticarette ‘Güven Damgası’ Uygulaması Başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elektronik ticarette satış sürecinin güvenli olduğunu belirten ‘güven damgası’ hayata geçiriliyor. Söz konusu uygulamanın bu ay içerisinde başlaması düşünülüyor.

Son dönemlerde elektronik ticaret daha da çoğaldı. Artık vatandaşlar mağazalara gidip alışveriş yapmak yerine internet üzerinden alışveriş yapmayı tercih ediyor. Bu kapsamda da giderek çoğalan elektronik ticaret ile ilgili yeni uygulamalar da gündeme gelmeye başladı.

E-Ticarette Yeni Düzenleme

Artık internet üzerinden yapılan alışverişlerin güvenli olup olmadığına yönelik yeni bir uygulama hayata geçiyor. E-ticaret sitelerinin ana sayfalarında yer alacak ve e-ticaret sitesinin tüketici ve iş süreçlerinde belirli kuralları karşılamayı taahhüt ettiği anlamına gelecek olan ‘güven damgası’ uygulamasına ilişkin detaylar kesinlik kazanmaya başladı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş, “güven damgası sağlayıcısı” tüzel kişilik tarafından söz konusu güven damgası verilecek.

Bu Ay İçerisinde Uygulamaya Başlayacak

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci tarafından, detaylarının yavaş yavaş kesinlik kazandığı ‘güven damgası’ uygulamasının Ocak ayı içerisinde başlayacağı belirtildi. Hayata geçirilecek uygulamanın herhangi bir zorunluluğu bulunmuyor.

Güvenlik Koşullarına Uygunluğunu Gösterecek

Dünya Gazetesinden Mehmet Kaya’nın haberine göre, isteyen e-ticaret şirketi, uygulama kapsamında yer alan gerekli taahhütleri verip, kriterleri karşılıyorsa internet sitesinin ana sayfasında bu damgayı kullanabilecek. Bu kapsamda güven damgası uygulaması, şirketlerin güvenlik kriterlerine uygunluğunun göstergesi olarak sitenin ana sayfasında yer alacak.

Damga Nasıl Alınacak?

Söz konusu damgayı almak isteyen şirketler, “güven damgası sağlayıcı” şirket-kuruluşlara başvuruda bulunacak ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından belirlenen ücret karşılığında söz konusu damga alınabilecek.

finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP