DOLAR

32,4392

0.16%
EURO

35,4595

0.26%
ALTIN(gr)

2.322,81

0,18%
BİST 100

%
Elon Musk Tüm Fiziki Mallarını Satıp Bitcoin mi Alıyor?
  • Finans 365
  • Finans
  • Elon Musk Tüm Fiziki Mallarını Satıp Bitcoin mi Alıyor?

Elon Musk Tüm Fiziki Mallarını Satıp Bitcoin mi Alıyor?

Elon Musk tüm mallarını neden satıyor? Geleceği belirleyen adam olarak adlandırılan Elon Musk, ne kadar Bitcoin sahibi olduğunu açıkladı. Space X'in kurucusu, aynı zamanda Tesla Motors ve PayPal'ın kurucu ortaklarından Elon Musk ne kadar Bitcoin'e sahip olduğunu Twitter üzerinden bir takipçisinin sorduğu soru üzerine yaklaşık 20 milyonluk takipçi kitlesiyle paylaştı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:10
Elon Musk Tüm Fiziki Mallarını Satıp Bitcoin mi Alıyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Peki, Elon Musk’ın ne kadar Bitcoin’i var?

Elon Musk’ın Twitter’daki takipçisine vermiş olduğu cevap ile Bitcoin, Ethereum gibi kripto para birimleriyle pek de ilgisinin olmadığı anlaşıldı. Son dönemin en çok konuşulan girişimcisi, Güney Afrika ve Kanada asıllı mucit yatırımcı Elon Musk neden Bitcoin’e ilgi duymuyor?

Twitter’daki bir takipçisinin “Nedir bu ETH spamları?” sorusunun üstüne “Bundan emin değilim fakat durumu Jack Dorsey’e (Twitter’ın CEO’su) ileteceğim” şeklinde yanıt veren Elon Musk, birkaç yıl öncesinde bir arkadaşının kendisine göndermiş olduğu 0,25 BTC miktarındaki Bitcoin haricinde 0 kripto para birimine sahip olduğunu da ekledi.

Herkes tarafından Bitcoin’in yaratıcısı zannedilen Elon Musk’ın gerçekten sadece 0,25 BTC miktarında Bitcoin’i mi var?

2017 yılının sonlarına doğru Twitter’da bir başka takipçisinin Bitcoin sorusuna ne cevap vermişti? 2017’nin Kasım ayında bir başka Twitter takipçisinin kendisini “Bitcoin’in yaratıcısı Elon Musk” başlıklı bir habere etiketleyerek tweet atması üzerine Elon Musk ne cevap vermişti? Takipçisinin etiketlediği habere göre Space X’in eski bir stajyeri Bitcoin’in yaratıcısının aslında Elon Musk olduğunu iddaa ediyordu.

Bitcoin’in kaynak kodunun üst düzey bir C++ diliyle yazılmış olması, Elon Musk’ın ise bu dile fazlasıyla hakim olması haberi doğrular nitelikte olmasına rağmen Elon Musk bu haberin doğru olmadığını söyleyerek ortaya atılan iddaaları reddetmişti. Habere göre Space X’in eski bir stajyeri olan Sahil Gupta, Elon Musk’ın Bitcoin’in yaratıcısı olabileceğini söylüyordu. Elon Musk ise kendisini bu habere etiketleyerek tweet atan Twitter takipçisine “Bu doğru değil. Yıllar önce bir arkadaşım bana bir miktar BTC yollamıştı ama şu an onun nerede olduğunu bile hatırlamıyorum.” diyerek yanıt vermişti. Elon Musk’ın neden kripto para birimleriyle ilgilenmediği ise merak konusu.

Geçen hafta yapmış olduğu açıklama ile bir anda gündem olan ve TESLA hisselerinin bir anda aşırı değer kaybına uğramasına sebep olan Elon Musk’ın fiziki tüm mallarını satıyor olması dijital paraya mı yatırım yapıyor sorularını beraberinde getirdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP