DOLAR

32,3342

0.25%
EURO

35,0737

-0.17%
ALTIN(gr)

2.284,79

0,33%
BİST 100

%
Emekli Maaşına Temmuz Zammı Belli Oldu Mu?

Emekli Maaşına Temmuz Zammı Belli Oldu Mu?

Bu sene memur maaşlarına ikinci zam her zaman olduğu gibi Temmuz ayında yapılacak. Bilindiği üzere emekli maaşına zam enflasyon oranları göz önüne alınarak belirleniyor. Peki, emekli maaşına Temmuz zammı belli oldu mu?

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:07
Emekli Maaşına Temmuz Zammı Belli Oldu Mu?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yaklaşık Yüzde 5 İle Yüzde 6 Arasında Zam Yapılacak

Bilindiği üzere emekli maaşlarına yapılacak olan zam oranı yılbaşında açıklanıyor. Ancak enflasyon oranları dikkate alınarak açıklanan zam oranı üzerinde değişiklik yapılabiliyor. Temmuz ayında emekli maaşlarına zam oranı için de bir iyileştirme yapılması kaçınılmaz görünüyor.

Enflasyon oranlarının beklentilerin üzerinde kalması ile beraber daha önce açıklanan yüzde 4,69 faiz oranının güncellenmesi kaçınılmaz görünüyor. Yapılan hesaplamalara göre emekli maaşına yapılacak olan zam oranının en düşük yüzde 5 en yüksek yüzde 6 seviyesinde olması bekleniyor. Hatırlanacağı üzere memur emeklileri Ocak ayında enflasyon farkı ile beraber % 5,69 zam almışlardı.

Emeklilerin Zam Oranı Ne Zaman Belli Olur?

Genelde zam oranları hükümet kanadı tarafından son faiz oranının açıklanmasının ardından hesaplanarak duyuruluyor. Bu nedenle sitemizi takip ederek “emeklilerin zam oranı belirlendi” ya da “emeklilerin zam oranı belli oldu” haberlerini yakından takip edebilir, yapılan duyuruları anlık olarak takip edebilirsiniz. Yapılacak olan zam sonucunda emeklilerin Temmuz ayından itibaren bin 648 lira ile bin 663 liraya yükseleceği ön görüldü.

Bir Müjde De Emeklilere Bayram İkramiyesi İçin Geldi

Emekliler gözlerini zam oranlarına çevirirken bir müjde de emekliye bayram ikramiyesi için geldi. Emeklilerin ilk bayram ikramiyesi ödemelerini bu Ramazan Bayramı öncesi mutlaka alacakları duyuruldu. Emekli ikramiyeleri Bakanlık tarafından koruma altına alınacak ve hiçbir şekilde bu paraya haciz konmasına izin verilmeyecek. Emeklilere biri Ramazan Bayramı diğeri ise Kurban Bayramı öncesi olmak üzere biner lira olmak üzere yılda 2 bin lira ikramiye parası ödenecek. Kaynak: finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP