Emekli Maaşlarına Zam! Ocak Zamları Belli Oldu!

Emekli Maaşlarına Zam! Ocak Zamları Belli Oldu!

Her yıl Ocak ve Temmuz aylarında verilen zamlar geçtiğimiz ay 2020 yılına ait son zamlarını aldılar. Maaşlar %5,75 artış gösterdi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:17
Emekli Maaşlarına Zam! Ocak Zamları Belli Oldu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bir sonraki zamlarını Ocak 2021 yılında alacak olan emeklileri şimdiden verilecek olan oranların heyecanı sardı.

Her yıl Ocak ve Temmuz aylarında verilen zamlar geçtiğimiz ay 2020 yılına ait son zamlarını aldılar. Maaşlar %5,75 artış gösterdi. Bir sonraki zamlarını Ocak 2021 yılında alacak olan emeklileri şimdiden verilecek olan oranların heyecanı sardı.

Salgın nedeniyle ekonomik güçlüklerle boğuşan emekliler zam oranlarını yakından takip ediyor. Ocak ayında beklenen %4,79 lük artışın yeterli gelip gelmeyeceği belli değil. Buna rağmen tahmin edilen artışlara göre en düşük esnaf emeklisi maaşı 1886 TL den 1977 TL ye yükselecek. 2000 yılından önce emekli olan temel aylık maaşları ise 2233 TL den 2340 TL ye çıkarılacak. Enflasyon oranına göre belirlenecek zam oranı farklı olursa bu fark aynı ay tekrar hesaplara aktarılacak.

Promosyon, maaş zamları alan emekliler için ek ödeme formülleri de gündemde. Vergi beyannamesinin yerine geçen ek ödeme maaşın %4 – % ine tekabül ediyor, bu oranın arttırılması sağlanırsa maaşların %8-10 u kadar ek ödeme alınabilecek. Bu şekilde artış formülleri üzerine çalışan yetkililer emeklilerin geçim sıkıntısına düşmemeleri için çalışmalarını hızla sürdürüyor.

İlave ödemeler, 2006 yılında kaldırılan vergi iadesi yerine yapılmaktadır. Devlet memurlarının aylık katsayı artışlarına bağlı olarak arttırılır.

2020 yılında 2 kat zam, 2 ikramiye alan emekliler, bu gelişmelerin zor zamanlarına destek açısından faydalı olduğunu vurguluyor. Merkez bankası ocak ayında oluşacak zamların ipuçlarını vererek yüzleri güldürdü. Bir sonraki zamlı aylıklar Ocak 2021 de hesaplara yatırılacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP