DOLAR

32,5848

0.33%
EURO

34,7519

0.04%
ALTIN(gr)

2.505,92

0,88%
BİST 100

%
Emekli Memurlara Sevindiren Haber! Hükümet Kanadından Yeni Zam Müjdesi Geldi
  • Finans 365
  • Gündem
  • Emekli Memurlara Sevindiren Haber! Hükümet Kanadından Yeni Zam Müjdesi Geldi

Emekli Memurlara Sevindiren Haber! Hükümet Kanadından Yeni Zam Müjdesi Geldi

Emekli ve memurlara verilecek olan zamlar için gündemde büyük yankı oluştu. Çalışma hayatına devam etmekte olan tün vatandaşların en büyük ve ortak hayali bir an önce emekli olmaktır. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:46
Emekli Memurlara Sevindiren Haber! Hükümet Kanadından Yeni Zam Müjdesi Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kamu işçileri, emekli sandıklarındaki emekliler, kamu da çalışanlar için de bu yıl içinde yeni bir toplu sözleşme söz konusu. 2021 yılı kapsamında hem memur hem de emeklileri oldukça yakından ilgilendiren gelişmeler devem etmekte. Emekli ve memurlara verilecek olan zam detayları belli olmaya başladı. Türkiye de yaşamına devam etmekte olan 3,5 milyon memuru çok yakından ilgilendirmekte olan sosyal ve mali hakların yanında ortalama olarak da 2 milyonun zerinde olan emekliyi oldukça yakından ilgilendiren 2 senelik zam oranları ve 700 bin kamu personeli açısından 2 yıllık mali haklar belli oluyor. İşçiler açısından önümüzdeki iki yıl süre içerisinde mali ve sosyal haklar düzenlemesi yapılacaktır. 2021 yılı içinde milyonlarca kamu personellerini ve işçileri oldukça yakından ilgilendiren gelişmeler belli olacak. Pek çok kesim toplu sözleşmeler için imza atacaklar. Bu sayede de önümüzde olan 2 sene içinde ne kadar zam alacakları ve sosyal haklarının da neler olacağı belli oluyor. Sendikalar tarafından şimdiden başlamakta olan titizlik çalışmaları ile toplu sözleşme hazırlıkları dikkatleri üzerine çekiyor.

İlk Olarak Çalışanlar Söz Konusu

İlk buluşmalar kamuda çalışma hayatlarına devam etmekte olan personeller açısından nisan ve mayıs ayında toplantıların oluşturulacağı belirlendi. Toplantı esnasında 700 bin kamu personelleri için 2 yıllık mali haklar belli olacaklar. Görüşme süreçleri içerisinde en büyük olan konfederasyon olarak yer alan TÜRK-İŞ yürütmesini yapacaktır. HAK-İŞ ve TÜRK-İŞ ise bu olan anlarda birlikte hareket etme kararını duyurdular. Sendikalar birlikte hareket ederken 5,5 milyonluk beklenti dikkatlerini çekmeye devam etmekte. Ocak ve Temmuz aylarında ise hem memur hem de emekliler açısından verilmekte olan maaş zamlarının da bu toplu sözleşme ile belli olacak olması da vatandaşlarının meraklarını bir hayli uyandırıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP