Emekli Ocak Zammı Belli Oldu Mu? SSK ve Bağkur Emekli Maaşları Ne Kadar Olacak?

Emekli Ocak Zammı Belli Oldu Mu? SSK ve Bağkur Emekli Maaşları Ne Kadar Olacak?

Birkaç haftadır gündemde olan emekli maaşı zamları Ocak ayının yaklaşmasıyla beraber iyice merak konusu oldu. Milyonlarca emeklinin gözü kulağı bu haberde, 2021 Ocak zamları belli oldu mu? İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:15
Emekli Ocak Zammı Belli Oldu Mu? SSK ve Bağkur Emekli Maaşları Ne Kadar Olacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ocak ayında maaşlara yapılacak olan zamlar üzerinde 2020 yılının son 6 ayında yapılan zamlar etkili olacak, son 6 ayın da 4 ayı belli olduğu için haftalardır tahminler yürütülüyordu. Ön görülen zamlara göre gelen tahmin oranlarına paralel olarak maaşlarda 6.5 oranında bir zam yapılacağı söyleniyor.

5 milyonun üzerindeki emekli vatandaş son 6 aylık süreçte meydana gelen enflasyon oranlarına paralel olarak zamların ne kadar olacağını araştırıyordu. Bu kapsamda memur ve emekli vatandaşlar için maaşlarına gelecek zam %3 iken enflasyon ilavesi ile %5.35’e çıktı. Eğer beklenen oranlar maaşlara yansırsa en düşük emekli maaşının 2964 Tl olması planlanıyor.

Ödemelerde Nasıl Değişiklikler Olacak?

En düşük memur emeklileri için şu an ödenen ücret 2814 TL değerlerinden gelecek olan zam ile beraber 2964 TL ye kadar artacak.

Memurlar için şu an ödenen ücret ise 3719 TL değerinden gelecek olan zam ile beraber 3918 TL ye kadar artacak. Fakat enflasyon verileri bu şekilde olmazda bir fark yansıtılmazsa maaşlara yüzde 3 zam gelecek. Bu durum karşısında; en düşük memur emeklileri için şu an ödenen ücret 2814 TL değerlerinden gelecek olan zam ile beraber 2898 TL ye kadar artacak.

Memurlar için şu an ödenen ücret ise 3719 TL değerinden gelecek olan zam ile beraber 3818 TL ye kadar artacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP