DOLAR

32,5062

-0.11%
EURO

34,9501

0.32%
ALTIN(gr)

2.429,42

0,27%
BİST 100

%
Emekli Olamayanlar İçin Yeni Düzenleme Geliyor Ödemeler Ne Zaman Başlayacak?
  • Finans 365
  • Gündem
  • Emekli Olamayanlar İçin Yeni Düzenleme Geliyor Ödemeler Ne Zaman Başlayacak?

Emekli Olamayanlar İçin Yeni Düzenleme Geliyor Ödemeler Ne Zaman Başlayacak?

Son dönemde prim gün sayısı eksiksiz olup da yaştan dolayı emekli olamayan vatandaşların sayısı hayli arttı. Emekli aylığı olmayan bu vatandaşlar içinse devlet ödeme gerçekleştirecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:43
Emekli Olamayanlar İçin Yeni Düzenleme Geliyor Ödemeler Ne Zaman Başlayacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ödemeler İçin Tüm Hazırlıklar Tamamlandı

Emeklilikte yaşa takılanların için son dönemde çok fazla çalışma yapılmaya başlandı. Özellikle emekli aylığı bağlanmamış olması birçok vatandaşı mağdur etmeye devam ediyor. Devlet bunun önüne geçmek için yeni destek paketlerini emekli olamayanlar için düzenledi. Yapılan açıklamaya göre yapılan ödemeler geri ödemesiz olacak. Yaklaşık 2135 TL ödeme alacak olan vatandaşlar için detaylı açıklamalar ilerleyen günlerde yapılacak. Açıklamalarla beraber başvuruların da başlaması bekleniyor. Bu haber emekli olamayan birçok vatandaşı sevindirirken ödemelerin ne zaman olacağını da düşündürmeye başladı. Uzun yıllar çalışıp prim ödemesi konusunda eksiği olmayan vatandaşlar yeni gelen kanun düzenlemesi ile beraber yaşı da beklemek zorunda bırakıldı.

Resmiyette emekli olunmadığından dolayı maaşlarını da alamayan vatandaşların mağduriyeti daha fazla artmadan devlet duruma el attı. Pandemiden dolayı maddi zorluk çeken vatandaş üstüne maaş da alamayınca yapılması planlana ödeme takvimi değiştirildi. Yeni yıla giriş yapmadan ödemelerin yapılması bekleniyor. Ödeme yapılacak vatandaşlar prim gün sayısında eksiği olmayan vatandaşlar olacak. Bunun da süresi 10 yıl olarak belirlendi. 10 yıl boyunca prim ödemelerinigerçekleştiren ve yaş hariç emekli olmak için tüm şartları sağlayan vatandaşlara devlet ödeme gerçekleştirecek. Ödemelerin periyotları da açıklandı. Buna göre ödemeler 3 ayda bir olacak şekilde gerçekleşecek. 3 ayda bir yapılacak ödemelerden ise 65 yaş ve üzeri vatandaşlar faydalanabilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP