Emekli Olmayanlara Maaş Gibi Destek Ödemesi Hangi Belgeler İsteniyor?

Emekli Olmayanlara Maaş Gibi Destek Ödemesi Hangi Belgeler İsteniyor?

Emekli olma konusu son dönemde karışık bir hal aldı. Emekli olmak için yaşı bekleyenler, emekliliğine az süre kalıp işten atılanlar için destek ödemesi geliyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:13
Emekli Olmayanlara Maaş Gibi Destek Ödemesi Hangi Belgeler İsteniyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başvuru yapılması halinde emekli olamayan vatandaşa 2135 TL ödeme sağlanacak. Maaş gibi olan ödemenin şartları ve kapsamı belirlendi. Prim ödemesi eksiksiz olan vatandaşlar bazı sebeplerden dolayı hala emekli olmuş değil. Hemen emekli aylığı almayan ancak çalışamayan vatandaşlar hayli mağdur. Bunun önüne geçmek isteyen devlet talepte bulunulması halinde ödeme gerçekleştirecek. Prim ödemesinde baz alınan süre 10 yıl olarak belirlendi. 10 yıl boyunca ödemelerini eksiksiz yapan vatandaşa 2135 TL ödeme yapılacak. 3 ayda bir verilmesi planlanan ödeme için yaş aralığı da belirlendi. Buna göre 65 yaş ve üzeri olup 10 yıllık prim ödemesini tamamlayan vatandaşlar bu haktan yararlanacak.

65 Yaşını Dolduran ve 10 Yıllık Primi Ödeyen Herkese Ödeme Yapılacak

10 yıllık prim ödemesini tamamlayıp tam o esnada işten çıkarılan ya da işten ayrılmak zorunda olan vatandaşlara yapılacak ödeme için kişilerin bizzat başvuruda bulunması istenecek. TC Kimlik numarası ile yapılacak başvuruda işlemlerin hızlı şekilde gerçekleşeceği belirtildi. Vekaleten başvuruda bulunulmayacak böyle bir taleple başvuru yapıldığında ise başvuru reddedilecek. Başvuruların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla gerçekleştirileceği de açıklandı. Pandemiden dolayı iş sahalarında da daralma yaşanıyor. Mevcutta bulunan çalışanların bile işten çıkarıldığı bir zamanda emekli olamayan ve işi olmayan vatandaşın iş bulması zor. Yapılacak ödeme ile emekli olamayan vatandaşlar ekonomik sıkıntılardan az da olsa sıyrılabilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP