Emekliler İçin Aile Yardımları ve İndirimler Geliyor!

Emekliler İçin Aile Yardımları ve İndirimler Geliyor!

Emekli ve memurları ilgilendiren yeni gelişmeler duyurulmaya başlandı. Milyonlarca kişiyi sevindirecek olan gelişmeler sonunda masaya kondu. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:08
Emekliler İçin Aile Yardımları ve İndirimler Geliyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ayarlama yasasını bekleyen memur ve emekliler için müjde!

Ekonomi Bakanı, Aile Çalışma Bakanı ve memur konfederasyonları bir araya gelerek aile yardımları ve indirimler hakkında görüşmeye başladı.

Promosyon ödemelerinin netleşmesinden sonra intibak olarak da anılan ayarlama yasasını sabırsızlıkla bekleyen emekliler görüşmeleri heyecanla takip ediyor. Aynı başlıktan emekli olan veya aynı mevkiden emekli olanlar daha düşük maaş sahiplerine ödeme yapılması yönünde görüşler dile getirildi. Bu istek amacına ulaşırsa SSK ve BAĞKUR emeklileri daha rahat imkânlara kavuşabilecek. Emekliler için aile ödeneği, dinlenme tesislerinden indirimli faydalanma, düşük maaşlılara ek ödeme haklarından faydalanabilecek.

Konu hakkında yasal düzenlemeler henüz yapılmamış olsa bile, masaya getirilmesi emeklileri sevindiriyor.

2000 yılından önce son bir yıl içinde emekli olanlar bu haktan faydalanmış olmasına rağmen; 2000 den sonra emekli olanlar faydalanamamıştır.

Bu durumda bir yıl sonra emeklilik hakkı kazanan kişi daha düşük bir maaş almaktadır. Yıllardır giderilemeyen bu durum sonunda yetkililerce göz önüne alınmış ve görüşmeler başlamıştır. Bu eşitsizliğin giderilmesini isteyen federasyon yetkilileri konunun gündemde kalması için çabalamaktan vazgeçmeyeceklerini dile getiriyor. Promosyon hakları için verdikleri mücadelenin kazanılmasıyla başlayan gelişmelerin, intibak yasasının hazırlanıp onaylanmasıyla rahat nefeslerin alınmasına imkân sağlayacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP