DOLAR

32,5947

0.34%
EURO

34,7946

0.12%
ALTIN(gr)

2.506,48

0,90%
BİST 100

%
Emekliler İçin Beklene Haber Geldi 1700 TL Hesaplara Yatırılacak
  • Finans 365
  • Finans
  • Emekliler İçin Beklene Haber Geldi 1700 TL Hesaplara Yatırılacak

Emekliler İçin Beklene Haber Geldi 1700 TL Hesaplara Yatırılacak

Açıklamalara göre vatandaşların hepsi bankalardan krediyi eşit şartlarda alamıyor. Bu durum en çok emeklilerin canını sıkıyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:20
Emekliler İçin Beklene Haber Geldi 1700 TL Hesaplara Yatırılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet vatandaşların hepsini koruyup gözetirken özellikle dezavantajlı olan grupları daha fazla gözetiyor. Buna göre yaşlılar ve engelliler için farklı ödeme planları oluşturan emekliler için de çalışmalar başladı. Emeklilere emeklilik aylıklarının yetmediği ortada. Bundan dolayı pandemi öncesinde bu vatandaşlar devletten ödeme almakla beraber ek iş de yapabiliyordu. Ancak pandemiyle beraber ek iş fırsatı da uçtu gitti. 65 yaş üzeri vatandaşlar komple dışarı çıkamaz oldu. Bundan dolayı devlet destekleri veren bankalarla da masaya oturuldu. Bankalar kefil ve teminat olmadan vatandaşlara kolay kolay ödeme vermiyor. Ödeme alamayan kesimlerden bir tanesi de emekliler oluyor. Emekli aylılarının yetersiz olması bankanın kredi vermesine her defasında engel oluyor. Ancak bu defa bankalar kendi elleriyle emeklilere ödemeler yapacak.

Ödemeler Devamlı Güncellenecek

Yapılacak olan bu ödemelerin kapsamı tamamen promosyon sistemine dayanıyor. Buna göre emeklilerin maaşına oranla bankalar promosyon ödemeye başlayacak. Belli şartalar uyan vatandaşlara bu hak tanınacak. Bankaların sunmuş olduğu tek şart emekli maaşlarının ilgili bankaya taşınması, bankadan bankacılık hizmeti alınması ve bunu taahhütte bağlılık olarak açıklandı. Bunlara uyum sağlayan vatandaşın bankadan ödeme alamsı mümkün olacak. 1500 TL maaş alanlar vatandaşlar 1000 TL alabilecek ve bu minimum değer olarak kayıtlara geçti. Ortalama değer ise 1700 TL olarak açıklandı. Taahhütlünü her 3 yılda bir yenileyen vatandaş ise her yenilemede devletten ödeme alabilecek. Başvurular ise kısa samanda duyurulacak ve formlar dağıtılmaya başlanacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP