DOLAR

32,4963

-0.15%
EURO

34,9562

0.28%
ALTIN(gr)

2.433,25

0,43%
BİST 100

%
Emekliler İçin İnanılmaz Ödeme Her Ay Hesaplara Yatacak
  • Finans 365
  • Finans
  • Emekliler İçin İnanılmaz Ödeme Her Ay Hesaplara Yatacak

Emekliler İçin İnanılmaz Ödeme Her Ay Hesaplara Yatacak

Devlet son dönemde toplumun her kesimine kesintisiz ödeme gerçekleştiriyor. Emekliler için de yeni bir ödemenin startı verildi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:15
Emekliler İçin İnanılmaz Ödeme Her Ay Hesaplara Yatacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Emekliler için yapılan çalışmalara hız veren devlet yeni bir çalışma ile kamuoyunun gündemine oturdu. Buna göre aylık olarak 581 TL ödemenin yapılması söz konusu. Temel ihtiyaçlar için de ödemler gerçekleştiren devlet bu ödeme paketi ile tüm ödemeleri toplu verecek. Gereken durumlarda tekrar başvuru açacak olan devlet ilk etapta emekli vatandaşların temel ihtiyaçlarını halletmeyi amaçlıyor. Emekli maaşlarının yeterli gelmediği bu dönemde yapılacak olan ödeme binlerce emekliye rahat nefes aldıracak. Kira destekleri için verilmesi ön görülen 581 TL diğer ihtiyaçlar için de kullanılabilecek. Ödemenin kullanılması için vatandaşa kısıtlama getirilmedi. Ancak ödemelerin alınması için vatandaşlar belli şartları yerine getirmek zorunda.

Zamlı Şekilde Yansıtılması Olası

Kanun teklifi olarak Meclis’te bekleyen ödeme paketi onaylandıktan sonra şartları sağlayan emeklilerin hesaplarına ödemeler yapılacak. Ödemelere başvuru yapmak için E Devleti ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının ilgili birimlerini değerlendirebilirsiniz. TC kimlik numaralarının görünür olduğu kimlik kartı ile başvuru yapmak yeterli olacak. Emekli maaşlarının belgelenmesine gerek olmayacak ancak istenen durumlarda evraklara eklenmesi için istenebilecek. 581 TL şu an için zamsız olarak değerlendirilse de ilerleyen zamanlarda zam eklenmesi muhtemel. Kanunun yasalaşmasına kadar zam teklifi onaylanırsa zamlı hali emeklilere yansıtılacak. Pandeminin ilerleme sürecine göre ödemelerin uzatılacağı açıklandı. Ancak şu an ki haliyle 6 ay ödeme söz konusu. 6 ay bittikten sonra 6 aylık periyotlarla uzatmak mümkün olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP