DOLAR

32,5149

-0.09%
EURO

34,9559

0.32%
ALTIN(gr)

2.430,17

0,31%
BİST 100

%
Emekliler İçin Ocak Zamlarında Son Durum Netleşleşti

Emekliler İçin Ocak Zamlarında Son Durum Netleşleşti

Yeni yılın yaklaşmasıyla beraber gözler emekli zamlarına çevrildi. Yılda iki kez verilen zamlar için geri sayım başladı. Ramazan ve kurban bayramı ikramiyelerinin de eklendiği maaşlarda son durum için çalışmalar başladı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:23
Emekliler İçin Ocak Zamlarında Son Durum Netleşleşti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Enflasyon Değerleri Her Şeyi Değiştirecek

İlk 6 ay verilerinin incelenmesiyle berabernetleşecek durumu enflasyon rakamları da etkileyecek. Eldeki ilk 6 ay verilerinin yanında 2. 6 ay da belirleyici olacak. Özellikle 7. Aydan 11. Aya kadar olan ekonomik çizgi maaş zamları konusunda fikir verecek. Edinilen bilgilere göre %6.5 oranında zam öngörülmekte. SSK ve BağKur emeklilerinin merakla beklediği oranlar için tam olarak açıklama yapılmadı. Ham maaş zamları %3 oranında planlanırken buna birde enflasyon değerleri eklenecek. Tahmini veriler olan bu veriler enflasyonun daha da artmasıyla şekillenecek. Mevcuttaki fark zamlara eklenmiş olacak. Yaklaşık 5 milyon emeklinin beklediği bu düzenleme gerçekleştiğinde maaşlarda artma söz konusu olacak.

Yapılan açıklamalara göre şu anki ekonomi grafiği ayın sonlarına doğru da devam ederse %5.35’lik biz zam söz konusu. Bunlar maaşlara yansıdığında en düşük memur maaşı 2964 TL olurken memur emekliler için bu tutar 3818 TL olarak düşünülüyor. Son yapılan piyasa araştırmasın göre enflasyon değerinin %10.5 olması bekleniyor. Bu veriler zamdan sonra değişirse aradaki farkı zamlı olan 2. Maaşın üzerine eklenerek düzenlemeye gidilecek. Zamlar geçmiş yıllarda emekliliğe hak kazanıp yeni emekli olanlar için de geçerli olacak. Özellikle 2000 yılından önce emekliliğe hak kazanıp şu an emekli olacak vatandaş aynı zam oranlarından faydalanacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP