DOLAR

32,3225

0.21%
EURO

35,1344

-0.01%
ALTIN(gr)

2.299,38

0,98%
BİST 100

%
Emekliler İçin Unutulmayacak Kampanya Her Emekli Yararlanacak Mı?
  • Finans 365
  • Finans
  • Emekliler İçin Unutulmayacak Kampanya Her Emekli Yararlanacak Mı?

Emekliler İçin Unutulmayacak Kampanya Her Emekli Yararlanacak Mı?

Son dönemlerde kredi almak neredeyse savaşa dönüşmüş durumda. Devlet ise bankalarla iş birliği halinde. Son kredi kampanyası emekliler için. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:48
Emekliler İçin Unutulmayacak Kampanya Her Emekli Yararlanacak Mı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılana açıklamaya göre belli şartları sağlayan emeklilere devlet kredi verecek. Kredi alma konusunda çok şanslı olmayan emekliler için bu durum fırsat olarak görülüyor. Bankalar kredi verirken ekonomik imkânların iyi olup olmadığına çok dikkat ediyor. Kefil o olmazsa teminat o da olmazsa sabit bir gelir isteyen bankalar emekli maaşları için kredi imkânı tanımıyor. Ancak pandemi herkese eşit şartlar da buluyor. Özellikle 2. İşlerini yapan emekliler .ok fazla. İş bulamayan ve nakit ihtiyacı olan vatandaşların kredi almaları bu dönemde daha kolaylaştı. Yapılan bu kampanyanın devamının gelmesi bekleniyor. Özellikle pandeminin 2. Dalgası vatandaşları oldukça etkiledi. Bu yüzden gerek devlet gerek bankalar vatandaşlara verdikleri kredi desteklerinde değişikliklere gitti.

En Az 3 Sigorta Şart

Kredi limiti ve faiz oranları kredi başvurusundan yaklaşık 1 hafta önce paylaşılacak. Bundan dolayı ilgili banak olan Ziraat Bankasının dikkatle takip edilmesi gerekiyor. Buna ek olarak emeklilerin bu kredilerden yararlanması için gerekli olan koşullar açıklandı. Zaten emekliler için gerekli olan da bu koşullar. Buna göre konut kredisi gibi krediler de 100 TL tüketici kredisinden 60 TL masraf ödeyecek olan emeklilerin bankanın herhangi bir ürününü kullanmalıdır. Bu BES bile olabilir. Buna ek olarak çeşitli sigortalar banka nezdinde oluşturulmalıdır. Sigorta seçeneğini kullanacak olan kişiler en az 3 sigortayı kullanmış olması gerekiyor. Bu şartlara uyum saplayan vatandaşlar kolaylıkla kredi alabilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP