DOLAR

32,6044

0.38%
EURO

34,7277

-0.04%
ALTIN(gr)

2.496,01

0,48%
BİST 100

%
Emeklilere En Yüksek Promosyonu Veren Bankalar 2020

Emeklilere En Yüksek Promosyonu Veren Bankalar 2020

Emekli promosyonu alabilmek için bankalarca belirlenen koşullar nelerdir? Emeklilere en yüksek promosyonu veren bankalar hangileri? Hangi banka emekliye ne kadar promosyon veriyor? İşte bankaların emekliye verdiği promosyon tutarları.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:34
Emeklilere En Yüksek Promosyonu Veren Bankalar 2020
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Emekli maaşları için promosyon tutarı yüksek olan bankalar, emekli müşterilerin maaşları üzerinden bir promosyon tutarı belirlemektedirler. Emeklilere en yüksek promosyon veren bankalar, şu şekilde sıralanmaktadır:

  • Ziraat Bankası: minimum 300 TL- maksimum 1.100 TL
  • Vakıfbank: minimum 300 TL- maksimum 750 TL
  • Halk Bankası: minimum 300 TL- maksimum 450 TL
  • Garanti BBVA: minimum 300 TL- maksimum 1200 TL
  • TEB: minimum 850 TL- maksimum 1.100 TL

Bu bankaların vermiş olduğu promosyon oranları, emekli maaşının 3 yıl boyunca belirlenen banka üzerinden alınacağının taahhüt edilmesi ile mümkün olmaktadır. Yapılan bu taahhüt üzerinden, müşterilerin emekli maaşlarına göre değişkenlik göstermekte olan promosyon tutarları ödenmektedir.

Emekli Promosyonu İçin Belirlenen Koşullar Nelerdir?

Emekli promosyonu alabilmek için bankalarca belirlenen koşullar, her banka özelinde farklılık gösterebilmektedir. Bu koşulların sağlanmaması halinde promosyon ödemelerinin yapılmadığı bilinmektedir. Bankaların ortak belirlemiş olduğu ek koşullar şu şekilde sıralanmaktadır:

  • Emekli maaşının 3 ay boyunca aynı banka üzerinde alınacağının sözleşmeler yoluyla garanti altına alınması gerekmektedir.
  • Emekli maaşı almakta olan vatandaşın maaşı üzerinde herhangi bir kesinti olmaması önemli olmaktadır.
  • Eğer öneri ile bir başka müşterinin daha aynı bankaya maaşı taşımasını sağlarsa ek ödemeler de yapılabilmektedir.

Bu ek koşulların yanı sıra her banka kendi müşterisine özel sürpriz ödemeler de yapabilmektedir. Bu ödemeler, herhangi bir söz karşılığı olmamakla birlikte banka yetkililerince alınan kararlar ile verilmektedir.

Ziraat Bankası Emeklilik Promosyonları Nasıldır?

Ziraat Bankası emeklilik promosyonları, tüm bankalarda olduğu gibi maaş tutarları üzerinden hesaplanmaktadır. Hangi Sosyal Güvenlik Kurumu üyesi olduğuna bakılmaksızın SSK, BAĞ-KUR, Emekli Sandığı gibi tüm birimlerden emekli olanlar için promosyon ödemesi yapılmaktadır.

Emeklilere en yüksek promosyon veren bankalar arasında yer alan Ziraat Bankası için bilinen promosyon tutarları şu şekilde sıralanmaktadır:

  • Emekli maaşı 1.000 TL altında olanlar için promosyon ücreti, 300 TL,
  • Emekli maaşı 1.000 TL-2.000 TL aralığında olanlar için promosyon ücreti, 375 TL,
  • Emekli maaşı 2.000 TL üzerinde olanlar için promosyon ücreti 450 TL olarak belirlenmektedir.

Belirlenen bu tutarlar, bankaların yıllık olarak verdikleri kararlar doğrultusunda değişikliğe uğrayabilmektedir. Fakat yapılan değişiklikler için maaş tutar oranları sabit kalacak şekilde bir hesaplama yapılmakta ve maaşı yüksek olanların promosyon ödemeleri de yüksek olmaktadır.

Halkbank Emekli Maaşı Transfer Promosyon Tutarları Nasıldır?

Halkbank emekli maaşı taşıma promosyonları, bankalar arasında yüksek tutarlar içeren promosyonlar olarak bilinmektedir. Bu promosyon tutarları şu şekilde sıralanmaktadır:

  • Emekli maaşı 1.000 TL olanlar için promosyon ödemesi 300 TL
  • Emekli maaşı 2.000 TL olanlar için promosyon ödemesi 450 TL olacak şekilde planlanmaktadır.

Halkbank üzerinden promosyon ödemesi almak isteyenlerin, banka tarafından belirlenen şartnameleri imzalamaları ve bankanın belirlediği süre zarfında emekli maaşının Halkbank üzerinden alınmasının taahhüt edilmesi gerekmektedir.

TEB Emeklilik Promosyonları

TEB üzerinden alınan emeklilik promosyonları, bankalar arasında en verilen en yüksek tutarlar olarak bilinmektedir. TEB promosyon tutarları şu şekilde sıralanmaktadır:

  • Emekli maaşının en düşük tutarı için verilen promosyon 850 TL,
  • Emekli maaşı, 1.000-2.000 TL arasında olanlar için verilen promosyon 925 TL
  • Emekli maaşı 2.000 TL ve üzerinde olanlar için 1.000 TL promosyon ödemesi yapılmaktadır.

Emeklilere en yüksek promosyon veren bankalar içerisinde en başta gelen Türkiye Ekonomi Bankası, emeklilerin 3 yıl boyunca aynı hesap üzerinden emekli maaşlarını almayı taahhüt etmeleri halinde bu ödemeleri yapmaktadırlar.

TEB bankasının sunduğu avantajlardan bir diğeri ise, emekli olan bir başka müşteriyi daha TEB bünyesine kazandıran müşteriler için 1.100 TL promosyon ödemesi yapılması olarak bilinmektedir.

Finans365.com / Özel İçerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP