DOLAR

32,5154

-0.09%
EURO

34,9400

0.27%
ALTIN(gr)

2.442,10

0,80%
BİST 100

%
Emeklilere Müjde; 3 Maaş Avans Geliyor Başvuranlar Anında Alabilecekler
  • Finans 365
  • Finans
  • Emeklilere Müjde; 3 Maaş Avans Geliyor Başvuranlar Anında Alabilecekler

Emeklilere Müjde; 3 Maaş Avans Geliyor Başvuranlar Anında Alabilecekler

Bütün şartları tamamlamış olan vatandaşlar emekli olmaya hak sahibi olarak SGK’ya başvuru yapanlar için sadece ve sadece 10 gün zarfında maaşlarını alabilecekler. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:10
Emeklilere Müjde; 3 Maaş Avans Geliyor Başvuranlar Anında Alabilecekler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aylık bağlanma süreleri uzamakta olan kişiler için tam tamına 8 477 TL değerinden avanslar verilmekte. Emekli aylıklarının da hemen bağlanması açısından beklentiler de gelmeye devam etmekte. Emekli olma taleplerine de bakılması gerekse 3 maaş ödemeleri yapılacak. Türkiye de emekli olmaya hak sahibi olmak için kişilerin sigortalı çalışma, yaş ve prim ödemelerinin aynı anlarda tamamlanma şartları veriliyor. 3 şartı aynı anlarda yerine getirecek olan vatandaşlar SGK üzerinde başvurularını gerçekleştirerek ödeme alabilecekler. Emekli aylıklarını almak amacıyla son yıllarda bu işlemler hızlandı. Günümüzde ise emeklilik başvurusunda bulunmak amacıyla SGK’ya gidilerek sadece bir dilekçe yazmaları yeterli olacaklardır. 1 hafta ve 10 gün zarfında sonuçlarını alabilirler. Başvuru yapılan tarihin üzerinden bir ay geçmesi ile de ödemeler başlamaktadır.

90 Gün Şartı Aranıyor

Aylık bağlama işlemleri eğer daha uzun sürerse avans durumu söz konusu olacaktır. Emeklilik başvurularını gerçekleştiren vatandaşlar maaş bağlama süreleri ortalama olarak da 90 gün şartına denk gelebilir ve hala aylıklar da bağlanmamış olursa eğer SGK kapsamında da vatandaşlar yazılı olacak şekilde başvurularını gerçekleştirerek tam 3 maaş birden alabilecekler. SGK, avans ödemeleri ise net olarak asgari ücretlerinin de ortalama olarak 3 katına kadar çıkabilecekler. Yıl içinde de vatandaşlara verilmekte olan 8 477 TL olacak kadar artış gösterdi. Avansların bağlanması aylıkları da birikmiş olan vatandaşların tutarından daha fazla olacak bölümleri için de verilecek olan tutarlar yüzde 25 oranında da maaşlardan kesilerek ödenecektir. Emekli maaşlarının da bağlanması açısından bekleyen kişiler için avans imkanlarının bir yandan da mevcut olan emekliler içinde gelmesi ön görülmekte. Ayrıca alınan avanslara faiz işlemi uygulanmayacak sadece maaşlarından her ay düzenli ve az miktarlarda kesilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP