Emeklilere Müjde! Emekli Maaş Promosyonlarına Zam Geliyor!

Emeklilere Müjde! Emekli Maaş Promosyonlarına Zam Geliyor!

SSK, SGK, BAĞ-KUR emeklileri bu sene maaş promosyonlarını zamlı bir şekilde mi alacak? 2020 senesi, korona virüs salgını dolayısıyla vatandaşlar için ekonomik açıdan geçim derdinin arttığı ve sıkıntı içerisinde geçen bir yıl oldu. Bunun bilincinde ki devlet kurumları, bankalar, yardım kuruluşları ve devlet harekete geçti! İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:08
Emeklilere Müjde! Emekli Maaş Promosyonlarına Zam Geliyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Emeklilere Promosyonda Zam Yapılacak Mı?

Korona virüs salgınından dolayı kapanan veya kısa süreli işletmeyi durduran dükkanlarda ve iş yerlerinde çalışan vatandaşlar bu süreçte çok zor ve sıkıntılı zamanlar geçiriyor. Bu sebeple devletler, bankalar, kurum ve kuruluşlar gerek ihtiyaç kredileri gerek promosyon zamları, fatura indirimleri, gerekse yardım paketleriyle vatandaşın zor zamanlarında bir miktar destek olmaya çalışıyor. Memurlara ödenen aile yardımları emekli vatandaşlara da verilirse, emekliler bu sene çalışmayan eş için 351 TL, çocuk başına 38,62 TL ek ödeme alacak.

Yüzde 66 Arttı!

2020 senesinde taban promosyon toplamda yüzde 66 oranında artış gösterdi. Buna göre tabandan maaşı 1500 TL olan kişiye 625 TL, 2500 TL ve üzerinde ki maaşlara ise 750 TL promosyon ödemesi yapılacak!

Hangi Şartlarda Emekli Olunur?

Sigortalı çalışan herkesin en büyük hayali emekli olup, rahat ve huzurlu bir hayat yaşamak. Emekli hayatına geçiş yapabilmek için vatandaşın işe giriş tarihinden itibaren 7 bin gün ödenmiş sigorta günü ve 60 yaşını doldurmuş olması halinde tam, 25 sene çalışmış 60 yaşını doldurmuş ve 4 bin 500 prim günü bulunuyorsa kısmi olarak emekli olunuyor. Vatandaşın emekli olabilmesi için en az 4 bin 500 gün sigortalı çalışmış olması gerekmektedir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP