Emeklilere Müjdeli Haber! Yılbaşında Maaşlara Yüzde 8 Ayrıca Zam Geliyor

Emeklilere Müjdeli Haber! Yılbaşında Maaşlara Yüzde 8 Ayrıca Zam Geliyor

2020 yılının yaklaşması ile birlikte emekli maaşlarına yapılacak zam ve iyileştirmelerin detayları belli olmaya başladı. Yeni yılda emekli maaşları ne kadar olacak? Ek ödemelerin yüzde 4-5 oranında hesaplanmaya başlaması emeklilik derneklerini harekete geçirdi. TÜED ek ödemenin zamlanmasını ve yüzde 8 olarak olarak hesap edilmesi için çalışmalara başladı. Peki zamlı emekli maaşları ne kadar olacak? İşte detaylar.

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:57
Emeklilere Müjdeli Haber! Yılbaşında Maaşlara Yüzde 8 Ayrıca Zam Geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hayat şartlarının iyice kötüye gittiği emekliler, maaşlarına yapılacak olan zamları merakla bekliyorlar. Mevcut maaşların emeklinin yaşamını sürdürmesi için yetmediği bilinen bir gerçek. Enflasyon oranının dışında seyyanen zam yapılması da beklentiler arasında.

Emekliler Ocak zammı için geçerli olacak enflasyon oranını merakla takip ediyor. Emeklileri önceki altı aylık enflasyon oranında zam yapılıyor. Memur Emeklilerinde durum farklı Ocak ayında memur emeklisine yüzde 5 maaş zammı ve bunun üzerine enflasyon farkı ilave ediliyor.

Merkez Bankası verileri kullanılarak hesaplama yapıldığında, yıl sonu enflasyon tahminine göre SSK ve BAĞKUR ocak zammı yüzde 8,46, memur emeklisinin zam oranı yüzde 3,46 ve ilave 7,46 enflasyon farkıyla hesaplanarak maaşlarına zam verilecek.

Ocak ayında maaşlar yükseleceği için ek ödeme miktarı da değişecek. Ek ödemeden yararlanan ve maaşı 1298 liranın altın olan emekliler için yeni düzenleme yapılacak ve bu limit yükseltilecek.

Emeklilere sondakika gelişmesi yaşandı. TÜED emeklilere verilen ek ödeme oranının yüzde 5’ten yüzde 8’e çıkarılmasını istedi.

Emekli derneklerinin ek zam oranına zam istemesiyle birlikte yeni zamlı emekli maaşları meral edilmeye başladı. Ek zam yüzde 8 olarak kabul edildiğinde Ocakta yansıtılacak enflasyon farkının yanında yüzde 8 de ek zam ilave edilecek.

Emekliler hakkındaki tüm gelişmelerden anında haberdar olmak ve kamuoyu oluşturmak için;

Bizi Twitter’da Takip Edin => Finans 365

Bizi Facebook’ta Takip Edin => Finans 365

Android Uygulamamız => Finans 365

IOS Uygulamamız => Finans 365

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP