DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Emeklilere Şartsız Koşulsuz Ödeme Geliyor Hesapları Kontrol Edin
  • Finans 365
  • Finans
  • Emeklilere Şartsız Koşulsuz Ödeme Geliyor Hesapları Kontrol Edin

Emeklilere Şartsız Koşulsuz Ödeme Geliyor Hesapları Kontrol Edin

Son dönede emekli olan vatandaşlar gerek bankalardan gerek devletten fazla miktarda ödeme almaya başladı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:05
Emeklilere Şartsız Koşulsuz Ödeme Geliyor Hesapları Kontrol Edin
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pandemi dolayısıyla emekli olan vatandaşlar iş bulma noktasında oldukça sıkıntı yaşıyor. Yaşana sıkıntıların en büyüğü ise yaş itibariyle gelen sokağa çıkma kısıtlaması oldu. Sokağa çıkamayan emeklilerden bazıları maddi olarak zor günlerden geçerken diğer emekli olan vatandaş ise iş bulamamaktan şikayetçi. Geçtiğimiz dönemlerde kredi alma konusunda baya sıkıntın yaşayan emeklilerin şikâyetleri devlet tarafından değerlendirilmişti. Emekli maaşının azlığı kredi almaya engelken kefil de bulunmaması bu sıkıntıyım artırarak devam ettirdi. Şikâyetlerden sonra bankalar gerek promosyonlar gerek uygun kredi kampanyaları ile vatandaşların yükünü hafifletme başladı. Aynı şekilde yaşlılık aylığının da şartları oldukça esnetildi. Şartlarla beraber aylıklara da zam verilmesi emekliler için şahane bir durum oldu. Tüm bunların üstüne devlet yeni bir ödenin daha kapılarını aralıyor.

Her Emekli Ödemeden Yararlanacak

Buna göre 2000 tarihinden sonra emekli olan vatandaşlara sorgusu sualsiz 600 TL ödenecek. Ödenecek olan bu tutarın ger ödemesi olmayacak. Tek şart herhangi bir sosyal güvenlik kurumuyla bağlantılı şekilde emekli olmak. Ödemeler tek seferlik olacak ve başvuruların süresi kısıtlı tutulacak. Başvuru yapacak olan vatandaşların bu bağlamda tetikte olması önemli ve gerekli. Bir diğer bilgi ise başvuru yollarına ilişkin oldu. Buna göre vatandaşlar E Devletten ya da SGK’dan başvuru yapabilecek. Başvuru formlarını kişilerin kendisi dolduracak vekâleten başvuru hiçbir şekilde kabul edilmeyecek. Devletten muhtaçlık aylığı ya da yaşlılık aylığı alan vatandaşlar da destek ödemesi alabilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP