DOLAR

32,4195

0.21%
EURO

35,0759

-0.13%
ALTIN(gr)

2.325,43

0,26%
BİST 100

%
Emeklilerin Yüzü Nihayet Güldü Bankalar Ödeme Yapmayı Kabul Etti
  • Finans 365
  • Finans
  • Emeklilerin Yüzü Nihayet Güldü Bankalar Ödeme Yapmayı Kabul Etti

Emeklilerin Yüzü Nihayet Güldü Bankalar Ödeme Yapmayı Kabul Etti

Bankalar her vatandaşa kolaylıkla kredi vermiyor. Yapılan açıklamaya göre bu uygulama yavaş yavaş yürürlükten kalkıyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:25
Emeklilerin Yüzü Nihayet Güldü Bankalar Ödeme Yapmayı Kabul Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Emekliler pandemiden en çok üzülen taraf oldu. Özellikle 65 yaş ve üzeri kişilerin dışarı çıkamaması ve ek iş yapan emeklilerin elinden işlerinin gitmesi onlar açısından inanılmaz bir darbe oldu. Buna ek olarak kredi veren bakalar emeklilerin maaşlarında dolayı onlara kredi vermeyi genellikle reddediyordu. Bankalar temi ant prensibi üzerine çalıştıklarından yeterki kadar güvence altında olmayınca emeklilere kredi vermiyorlardı. Kefil getirtilmesini zorunlu kılan bankalar çoğu zaman kefillerin dahi teminat vermesine güveniyordu. Ancak devlet bu sorunu kamu bankaları ile çözdü. Kamu bankalarıyla bir araya gelen devlet emekli olan vatandaşlar için ödeme yapılması noktasında talimat verdi. Verilecek ödeme taahhütlü olup taahhüt her yenilendiğinde ödemelerin de yenilenmesi söz konusu.

Taahhüt 3 Sene Sürecek

Kamu bankaları emekli maaşları için belirli baremler koydu. En Düşük emekli maaşını 1500 TL olarak kabul eden banaaklrı1500 TL emekli maaşı için 1000 TL ödeme yapmayı kabul etti. 1000 TL artan emekli maşları için 500 TL promosyon artışı söz konusu olacak. İş Bankası, Ziraat Bankası ve Halk Bankasını vereceği promosyonlarda belli şartlarında olacağı belirtildi. Buna göre kişilerin yaşından ziyade emekli olup olmaması önemlim olacak. Emekli olan vatandaşlar emeklilik maşlarını ilgili bankalar yönlendirmek ve istenen taahhütnameyi imzalamak zorunda. 3 sene geçerli olacak taahhütname için yenilenme mümkün olacak. O zaman da aynı ödemenin tekrarlanması söz konusu. Ödemeler aşeratlar sağlandıktan hemen sonra hesaplarda olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP