Emeklilik Yaşı Düştü Mü? Emeklilikte Yaşa Takılanların Sorunları Bitecek Mi?

Emeklilik Yaşı Düştü Mü? Emeklilikte Yaşa Takılanların Sorunları Bitecek Mi?

Emeklilik bekleyen yüz binlerce vatandaşın aklında hep aynı soru: Ne zaman emekliye ayrılacağım? Bu konuda endişe duyan ve yaş sorunundan dolayı emekli olamayan vatandaşlara cevabı Resmi Gazete verdi. İşte yayınlanan bildiriyle ilgili haberimizin detayları..

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:55
Emeklilik Yaşı Düştü Mü? Emeklilikte Yaşa Takılanların Sorunları Bitecek Mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Emekli olmak isteyen vatandaşlar ne yazık ki çalışma günlerini doldursalar da veya sigorta primlerini dışarıdan yatırsalar da bir türlü emekliye ayrılamıyordu. Bu konuda çok fazla mağduriyet ve şikayet haberleri geliyor ve meclisten bununla ilgili bir tasarı çıkmamasından yakınıyorlardı. Uzun zamandır bu konuyla ilgili uğraş veren yetkililer sonunda emeklilik hayali kuran vatandaşların içine su serpecek kararlar aldı. Karar Resmi Gazete’de yayınlandıktan sonra herkes bunun detaylarını nasıl öğreneceğini merak ediyor. Kararla ilgili farklı uzman görüşleri olmakla birlikte karardan memnun kalmayan bir kesim de bulunmakta.

Emeklilik Yaşı İle İlgili Yeni Düzenleme

Emeklilikte yaşı takılanları ve prim borcunu ödeyemeyenleri kapsayan bu haber pek çok vatandaş için umut oldu. Gelen yeni düzenlemelere göre prim borcu veya eksiği bulunan kişilere yeni af kanunu gelecek. Aynı zamanda erken emekli olan vatandaşların da çalıştığı işe bağlı olarak yıpranma payı hesaplanarak emeklilik yaşı düşürülecek. Buna göre 49 yaşından 52 yaşına kadar emekli olma fırsatı gelecek. Erken emekli olma fırsatı yakalayan meslek grupları ise şunlar:

  • Su altında görev yapanlar
  • Emniyet ve Mit çalışanları
  • İtfaiyeciler
  • Gazeteciler
  • Madenciler
  • Demir-çelik işçileri
  • Tsk Görevlileri

Bu meslek gruplarında çalışanlar 58 yaşını beklemeden erken emekliye ayrılabilecekler. Yeni tasarılarda farklı meslek gruplarını düşünerek de yeni bir düzenleme yapılması bekleniyor

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP