Emekliye Ek Gelir Desteği Yapılacak Şartlar Belirlendi Mi?

Emekliye Ek Gelir Desteği Yapılacak Şartlar Belirlendi Mi?

Ek gelir elde etmek isteyen emekliler için devlet elindeki tüm imkanları seferber etmiş durumda. Rahat şekilde hem çalışıp hem ek gelir elde etmek isteyen emeklilere devlet bir kolaylık gösterdi. Çalışılan pakete göre emekliler yeni dönemdemaaşlarını zamlı şekilde alacak. Maaşı 1500 liranın altında olan emeklilerin maaşına 500 TL civarında destek sağlanacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:23
Emekliye Ek Gelir Desteği Yapılacak Şartlar Belirlendi Mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ölüm Aylığı da Zamlı Alınabilecek

Karmaşa çıkmaması adına tahsis numarasına göre zamlı maaşlarını alacak olan emekliler SSK’lı BağKUR’lu demeden bu haktan yararlanabilecek. Kalkınma planı çerçevesinde gerçekleşecek bu durum binlerce emeklinin maaşını artıracak. Ödemelerin ise Ziraat Bankası üzerinden yapılması bekleniyor. Bu hakkın kapsamının maluller için de genişletilmesi planlanıyor. Maluller de bu kapsama dahil olduklarında toplamda 650 bin emeklinin cebine zamlı aylık girmiş olacak. Yeni yıl gelmeden düzenleme hayata geçecek.

Haktan yararlanmak için aranan tek şart emekli maaşının 1500 TL altı olmasıdır. 1500 TL üzeri vatandaş bu haktan yararlanamayacağı gibi başvuru yaptığı taktirde başvurusu reddedilecek. Yapılacak bu düzenleme ek ödemelerden ayrıdeğerlendirileceği için ek ödemeler ile emekli maaşının 1500 TL’yi bulması bekleniyor. Maaşın alınma düzeni değişmeyecek yine ayın sonuna doğru emekliler maaşlarını alacak. Düzenleme ne zaman yasalaşırsa onu takip eden tarihlerde ödeme zamlı şekilde vatandaşa verilecek. Ek olarak dul ve yetimlerin de bu haktan yararlanması için hazırlıklara başlandı. Kişinin ölmüş yakınları başvuru halinde maaşlarını zamlı alabilecek. Emekli maaşlarına ilaveten ölüm aylığına da aynı oranların yansıtılması bekleniyor. Devlet sosyal devlet olma kapsamını bu şekilde genişletmeyi planlıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP