Emekliye En Az 10.500 TL Veriliyor!

Emekliye En Az 10.500 TL Veriliyor!

ABONE OL
25 Aralık 2022 10:19
Emekliye En Az 10.500 TL Veriliyor!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Prim ödemesi eksik olan ancak yıl ve yaş şartlarını dolduran kişilere toplu ödeme yapılıyor. Diğer taraftan emekliler 3 maaş avans nasıl alır? Emekli maaşının bağlanmasını bekleyenlere sunulan avans imkânı, emekli olanlara da sunulmalı. Emekliler de bunu heyecanla bekliyor.

Herkesin Hayali Emekli Olmak

SGK kurumlarına bağlı olarak çalışma hayatına başlayan ve tüm şartları sağlayarak emekli olan kişilere bağlanan en az maaş miktarı 1500 TL. Bunun içinde ek ödemelerde bulunuyor. Çalışma hayatına girmesine rağmen prim günü dolmadığı halde yaş ve hizmet süresini dolduranlar ise, ödedikleri primleri toplu olarak geri alabiliyor.

Emekli aylığını almaya hak kazanan ancak henüz maaşı bağlanmayanlara ise avans imkânı sunulması gündeme geldi. Talepler kabul edilirse emekliler 3 maaşa kadar yani 10.500 TL’ye kadar avans alabilecek. Ayrıca emeklilere her ay vergi iadesi yerine ödenen ek ödemelerde mevcut. Maaş arttıkça ek ödemelerde artıyor.

Emekli Olamayacaksanız Primler İade Ediliyor

BAĞKUR, SSK bünyesinde çalışmış olan, yaş ve hizmet süresi dolduğu halde prim ödemesi dolmayan kişiler toplu para alabiliyor. Bunun şartları ise,

  • Sigortalı olarak çalışmamak veya kendi işini yürütüyor olmamak
  • Yasal şartların belirlediği yaş ve hizmet süresini tamamlamış olmak

Bu şartlar kapsamında SGK’ ya başvurulup toplu para iadesi istenebiliyor. Eğer kişi vefat etmişse, kanuni mirasçısı tarafından da istenebilir. Burada ise ölüm aylığı bağlanmamış olması dikkate alınıyor.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP