Emekliye Faizsiz Kredi Veren 6 Banka (Korona Dahil 2020)
  • Finans 365
  • Kredi
  • Emekliye Faizsiz Kredi Veren 6 Banka (Korona Dahil 2020)

Emekliye Faizsiz Kredi Veren 6 Banka (Korona Dahil 2020)

Emekliye faizsiz kredi veren banka var mı? Emekli faizsiz kredi çekebilir mi? Emekliye kredi veren banklar hangileri? Emekliye uygun faizli kredi veren bankalar hangileridir? Emekli kredisi almak için ne yapmak gerekir? Tüm bu soruların cevaplarını emeklilerimiz için araştırdık.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:35
Emekliye Faizsiz Kredi Veren 6 Banka (Korona Dahil 2020)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Emeklilerin faizsiz kredi alması , durumu maalesef güncel olmayan bir kampanyadır. Bir dönem bankaların emekli müşterilerine sunmuş olduğu emekli faizsiz kredileri , emekli maaşıyla geçinmekte zorluk yaşayan ve finansman ihtiyaçlarını gidermek isteyen kişiler için sunulmuş olsa da maalesef günümüzde böyle bir kampanya bulunmamaktadır. Emekli vatandaşlara verildiği dönem içerisinde oldukça büyük avantajlarla verilen bu krediler, yaygın olarak kamu kuruluşlarından ve bazı özel bankalar tarafından verilmiştir. Şu anda herhangi bir geçerliliği olmayan emekli faizsiz kredileri yerine bankaların emekli müşterileri için sunmuş olduğu ayrı kredi avantajları bulunmaktadır.

Emekli Faizsiz Kredileri

Emekli faizsiz kredileri , sunulduğu dönem içerisinde oldukça rağbet gören ve pek çok farklı banka tarafından verilmiş olan kredilerdir. Finansman ihtiyacını almış oldukları bu kredilerle gidermeye çalışan emekli vatandaşlar, bankaya borçlarını herhangi bir kredi faizi işlemeden geri ödemişlerdir. Sunulduğu dönemde yoğun talep gören bu krediler, bankaların gelmiş geçmiş en iyi kredi avantajları olarak bilinmektedir.

Emekli Kredisi Avantajları

Emekli kredisi avantajları , özellikle almış olduğu emekli maaşıyla geçinemeyen ve acil finansman ihtiyaçlarını banka tarafından karşılamak isteyen kişilerin tercih edebilecekleri bir kredi türüdür. Kişilere anında finansman desteği sağlayan bu krediler, aynı zamanda uygun geri ödeme koşullarına da sahiptirler. Buna göre bankalardan emekli kredisi almak isteyen kişilerin kredi kullanırken sahip olacakları avantajlar şunlardır;

  • Bankalar tarafından verilen bu kredilerin özellikle emekli maaşıyla borçlarını ödeyecek olan emekli vatandaşlar için oldukça uygun koşullara sahip olması,
  • Emekli kredilerinin diğer kredilere nazaran daha kolay başvuru olanaklarına sahip olması,
  • Diğer kredi türlerine göre daha olanaklı olması,

Emekli kredisi alacak olan emekli vatandaşların faydalanabilecekleri avantajlardır. Yukarıda verilen sebepler gibi daha pek çok sebep bu kredilerin emekli kişiler tarafından tercih edilmesini kolaylaştırmaktadır.

Emekliye Uygun Faizli Kredi Veren Bankalar Hangileridir?

Emekliye uygun faizli kredi veren bankaların neredeyse tamamını kamu bankaları oluşturmaktadır. Çok az bir yüzdesi özel bankalara aittir. Oldukça uygun koşullarda verilen emekli kredilerinin alınabileceği bankalar ise şunlardır;

  • Ziraat Bankası,
  • Vakıfbank,
  • PTT,
  • ING Bank,
  • Aktif Bank,
  • Halk Bankası,

Gibi bankalar emekli kredisi veren bankalardır. Siz de emekli kredisi hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz yukarıda bahsi geçen bankalara başvuruda bulunarak hem kredilerin detaylarını öğrenmiş olur hem de bankalar ve verdikleri krediler hakkında bir karşılaştırma yapabilirsiniz.

PTT Emekli Kredisi Nedir?

PTT emekli kredileri , uygun faiz oranlarıyla borçlarını zorlanmadan ödeme isteyen ve acil finansman desteğine ihtiyacı olan kişileri tercih edebilecekleri oldukça önemli bir kredi türüdür. PTT tarafından belirtilen şartlar sağlandığı takdirde kişiler PTT emekli kredilerini uygun faiz oranları ve kolay geri ödeme koşulları altında alabilmektedirler. Buna göre PTT emekli kredisi almak isteyen kişilerin sağlaması gereken şartlar şunlardır;

  • Her ne kadar verilecek kredi PTT tarafından emekli kişiler için sağlansa da bankaların kredi vermek için en fazla dikkat ettiği kredi notlarının yüksek olması durumu PTT kredileri için de gerekli olan bir durumdur. PTT kredisi almak isteyen bir kişinin kredi notu düşükse PTT kredisine başvuruda bulunamaz.
  • Krediyi almak isteyen emekli vatandaşların 84 yaş sınırını aşmamış olmaları gerekmektedir. Bu sınırı geçen kişiler kredileri için yaşın yeterli teminat olmadığına kanaat getirerek kişilerin kredi taleplerini reddedecektir.
  • Krediyi alacak olan kişinin emekli maaşının yarısını alacakları kredi geri taksitlerinin geçmemesi gerekmektedir.

Yukarıda verilen koşullar PTT’den emekli kredisi almak isteyen kişilerin sağlamaları gereken en önemli şartlardır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP