Emekliye Müjde! Haciz Konulamayacak (Koruma Altına Alındı)

Emekliye Müjde! Haciz Konulamayacak (Koruma Altına Alındı)

Emekliye bayram ikramiyesi müjdesi sonrasında yeni bir müjde daha geldi. Yapılan yeni duyuruya göre bundan sonra emekliye müjdelenen bayram ikramiyesine hiçbir şekilde ve hiçbir isim altında haciz konulamayacak.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:15
Emekliye Müjde! Haciz Konulamayacak (Koruma Altına Alındı)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bayram ikramiyesi müjdesi ile bayram öncesi rahat bir nefes alan emekliler için bir müjdeli haber daha geldi. Emekliye bayram ikramiyesi için hesaplara yatırılan paralar için hiçbir şekilde haciz uygulanamayacak. Yani emekliler her şekilde yatırılan emekli ikramiyesi tutarlarını alacaklar.

Emeklilerin Bayram İkramiyesi Ne Zaman Yatırılacak?

Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan müjdeli haberin ardından tüm basın tarafından emekliye bayram ikramiyesi 2020 son dakika haberleri ardından emekliler bu paraların hesaplarına ne zaman yatırılacağını merak etmeye başladı. Yapılan son açıklamalara göre emekli bayram ikramiyesi bayram öncesinde emekli maaşları ile beraber hesaplara yatırılacak.

Torba yasa kapsamında meclisten geçirilen yasal düzenleme kesinleşmiş oldu. Yani emekliler bu bayram öncesinde mutlaka bin lira emekli ikramiyesi alacaklar. Emekliler önümüzdeki sene Ramazan bayramı öncesi bin lira ve Kurban Bayramı öncesinde bir lira olmak üzere yılda 2 bin lira ikramiye alacaklar. Bu ikramiye tutarları emeklilerin banka hesaplarına yatırılacak. Banka hesabına yatırılan bu tutar için hiçbir şekilde haciz işlemi uygulanamayacak.

Emekli Maaşına Haciz Konulur Mu?

Emekli maaşına haciz konması konusunda emeklileri koruyan çok sayıda kanun maddesi bulunuyor. Buna göre kredi borcu ve kredi kartı borcu nedeni ile emekli maaşlarına haciz konulamıyor. Ancak emeklinin bu ürünleri kullanırken haciz konmasını kabul eden bir sözleşme imzalaması durumunda haciz işlemi yapılabiliyor. Bu nedenle imzalanan kredi kartı sözleşmesi ve kredi sözleşmesi mutlaka iyi bir şekilde incelenmeli ve emekli maaşına haciz konmasına izin veren bir madde bulunuyorsa başka yerden emekli kredisi çekilmesi tercih edilmeli.

Kaynak: finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP