DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Emekliye Şok Haber: Ekim Ayında Emekli Maaşları Yatmayabilir!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Emekliye Şok Haber: Ekim Ayında Emekli Maaşları Yatmayabilir!

Emekliye Şok Haber: Ekim Ayında Emekli Maaşları Yatmayabilir!

Milyonlarca emekli olmak isteyen vatandaşın yaptığı yanlışlar sonucu tüm emeklilik primi silinebiliyor! SGK'dan alınan verilere göre kurallara uymayan vatandaşlar tehlike altında, hangi fiiller sonucu sigorta primleri silinmektedir? İşte konuyla ilgili tüm detaylar haberimizde…

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:28
Emekliye Şok Haber: Ekim Ayında Emekli Maaşları Yatmayabilir!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Her vatandaş emekli olup emekli aylığı almak ister fakat SGK’nın belirlemiş olduğu davranışların dışına çıkan vatandaşların sigorta primleri silinebiliyor, hangi davranışlar sigorta priminin silinmesine neden oluyor merak konusu oldu. Haberimizde vereceğimiz kurallara uyuduğunuz taktirde sigorta primlerini silinmez. Eğer belirlenen kurallar dışına çıkarsanız bugüne kadar ödediğiniz tüm sigorta primleriniz iptal edilebilir. Sigorta priminin silinmesinin başta gelen sebeplerinden biri de çalışmayıp kendi primlerini dışarıdan yatırıp sigortalı görünmeye çalışıp emekli olmaya çalışmaktır bu durum tespit edilirse tüm sigorta priminiz iptal edilir. Yani bir yerde çalışmadan sigortanız yatırılıyorsa ve devlet bunu fark ederse büyük sıkıntılar yaşayabilirsiniz.

Kaçak Sigorta Yaptıran İş Yerlerine Büyük Ceza!

İş yerine kaçak sigorta yaptıran iş sahiplerine büyük cezalar uygulanacak, işletme sahibinin daha önceki tüm hastane işlemleri için kullandığı sigorta bedellerini tekrar faizi ile birlikte devlete ödemesi gerekiyor. Devlet bu konuda kaçak sigorta yaptıran vatandaşa herhangi bir af vermemekte, emekli olduktan sonra sahte sigorta yaptırdığı belli olan vatandaşların sağlık hizmetleri alanında bir ceza alıyorlar. Tespit edilen vatandaşlara almış oldukları sağlık hizmetlerini faiziyle birlikte ödemek zorunda kalıyorlar. Kısacası devlet kaçak ve sahte sigorta prim yatırımları konusunda sıkı tedbirler ve ağır cezalar içerisinde.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP