Emekliye Yeni Yıl Müjdesi! Maaş Zammı, İkramiye ve İntibak

Emekliye Yeni Yıl Müjdesi! Maaş Zammı, İkramiye ve İntibak

Bağkur, SSK emeklilerinin gözü kulağı intibak yasasında. Yasanın bir an önce çıkmasını bekleyen emekliler, intibak yasası çıktımı araştırmaları yapıyor. Yasanın çıkmasıyla 350 liraya kadar zam elde edecekler. Yasa çıkışının ardından 2000 sonrası emekli olanlar bu zamdan faydalanabilecek. Emekli maaşlarında eşitliğe sebep olacak intibak yasası için gözler dikkatle intibak yasası haberlerine çevrildi. Peki intibak yasası ne zaman çıkacak? İntibak yasası kimleri kapsıyor. İşte detaylar.

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:54
Emekliye Yeni Yıl Müjdesi! Maaş Zammı, İkramiye ve İntibak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Meclisin açılmasıyla birlikte intibak yasası için gözler yeniden meclise çevrildi. Daha önce anayasa mahkemesi tarafından yargı yolu kapanan intibak yasası için meclis genel kuruluma yeniden teklif verilecek. İntibak yasasının çıkmasıyla birlikte emeklilere 50 lira ile 550 lira arasında değişen emekli maaşı zammı yapılacak.

Memur-Sen intibak yasasının çıkmasını istiyor. Memur emeklileri aynı görevden emekli olmuş kişilerin arasındaki emekli maaşlarının farklı olması sebebiyle yeniden intibak yasasının çıkmasını istiyor. Bu sebeple intibak yasası aynı görevden emekli olan memurlar arasında maaş eksikliğini ortadan kaldıracak.

İntibak Yasası Ne Zaman Çıkacak?

Meclisin nu ay açılmasıyla birlikte meclis gündemine gelmesi bekleniyor. Özellikle emekliler bu ay meclis gündemini yakından takip ediyor. Daha önce Anayasa mahkemesi tarafından yargı yolu kapanmış ve meclise yeniden teklif edilmesi gündeme gelmişti. Kanunun mecliste kabul edilmesinin ardından 2000 sonrası emekli olan kişiler ortalama 355 lira emekli maaşı zammı almaya hak kazanacak.

Maaşlar Yeniden Hesaplanacak!

Yasanın kabul edilmesiyle birlikte 5 milyon emeklinin maaşı yeniden hesaplanacak. 2000 sonrası emekli olan yaklaşık 2 milyon emekli maaşlarında düzenleme yapılacak. Aynı gün çalışmış aynı prim yatırmış emekliler arasında emekli maaşı ortadan kaldırılacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP