DOLAR

32,4782

-0.21%
EURO

34,9478

0.3%
ALTIN(gr)

2.435,63

0,53%
BİST 100

%
Erken Emeklilik Şartları Açıklandı! Binlerce Vatandaşın Mağduriyeti Gideriliyor Mu?
  • Finans 365
  • Gündem
  • Erken Emeklilik Şartları Açıklandı! Binlerce Vatandaşın Mağduriyeti Gideriliyor Mu?

Erken Emeklilik Şartları Açıklandı! Binlerce Vatandaşın Mağduriyeti Gideriliyor Mu?

Emeklilikte yaşa takılanların sayısı her geçen gün artıyor. Meclise bununla ilgili onlarca yasa teklifi sunulmasına rağmen somut bir adım göremeyen vatandaşların tepkileri sonunda yanıt buldu mu? Emeklilikte yaş şartı kaldırıldı mı? Kimler erken emekli olabilir? İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:37
Erken Emeklilik Şartları Açıklandı! Binlerce Vatandaşın Mağduriyeti Gideriliyor Mu?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çalışarak veya dışardan primlerini yatırarak emekliye ayrılmak isteyen binlerce vatandaşın bu hayali yeni alınan kararla suya düşmüştü. Kadınlarda 58 yaş ,erkeklerde ise 60 yaş sınırının getirilmesiyle birçok kişi emekli olamazken aynı zamanda erken yatırdığı prim ücretlerini de geri alamamaktan şikayetçiydi. Neyseki beklenen düzenleme yapıldı. Yeni kararlarla emeklilik hayali kuran pek çok vatandaşın mağduriyetinin giderilmesi amaçlanıyor. Peki o düzenlemeler neler? Bağkurlular için yeni yapılandırmaların detayları haberin devamında.

Devletten Emeklilik Hayali Kuran Vatandaşlara Müjdeli Haber

Yeni yapılan düzenlemelere göre Bağ-kur’lu olan tüm vatandaşlar 2020 yılının sonuna kadar başvurdukları takdirde ödemedikleri prim borçlarını devlet silecek. Sigortalı işçilerin ise ödeme takvimi dondurulup ileriye atılacak. Emeklilik süresini etkileyen bir tasarı olmasa da prim borçlarını ödemekte güçlük çeken vatandaşlar için büyük bir kolaylık sunuluyor. Aynı zamanda bu süre zarfında geçmiş borçlarını ödemeyen kişilerde 1 Kasım’dan sonra Bağ-kur’a yeni kayıtlar için başvurabilirler. Böylelikle ödemelerine kaldıkları yerden devam edebilir ve geçmişte ödenmeyen 2 aylık borçlarını da sildirebilirler. 2 aydan önceki ödenmemiş borçlara da gecikme faizi de uygulanmayacak. Böylece vatandaşlar primlerini sorunsuzca yatırmaya devam edebilecekler. Yalnızca ana para üzerinden enflasyon farkı belirlenecek ve ödemekleri miktarlar sigorta süreleri üzerinden düşecek. Borcunu tamamen kapatan vatandaşlarda şartları taşıdıkları takdirde emekli olabilecekler.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP