DOLAR

32,4313

0.05%
EURO

34,4832

-0.09%
ALTIN(gr)

2.490,12

0,29%
BİST 100

%
Erken Emeklilikte Yaş Tarih Mi Oluyor Düzenlemeler Yolda ​​​​​​​
  • Finans 365
  • Gündem
  • Erken Emeklilikte Yaş Tarih Mi Oluyor Düzenlemeler Yolda ​​​​​​​

Erken Emeklilikte Yaş Tarih Mi Oluyor Düzenlemeler Yolda ​​​​​​​

Emeklilikte yaşı bekleyenler için yeni düzenlemeler yapılacağı açıklandı. EYT’liler ve çalışırken erken emekli olmayı düşünenler için çok önemli bir konu. Yapılacak bu düzenleme hayata geçerse kadınlar 39 erkekler ise 46 yaşında emekli olabilecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:19
Erken Emeklilikte Yaş Tarih Mi Oluyor Düzenlemeler Yolda ​​​​​​​
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gözler Mecliste ve Genel Kurul’da

Yaş indirimi tüm çalışanların beklediği müjdelerden. Şok indirim olarak tarihe geçecek düzenlemede herkes son basamağı bekliyor. Görüşmeler ise devam ediyor. Prim gün sayısını tamamlamış vatandaşların yaşa takılması iş gücünde de kırılmalar yaşatıyor. Bu pozisyonda olan binlerce vatandaş yeniden işgücüne katılamıyor. EYT düzenlemesi herkesi kapsayan bir düzenleme değil. Bundan dolayı takibi yapılırken kimlerin nasıl ve ne surette faydalanacağı kesin olarak ortaya konmalıdır. Edinilen bilgiye göre yakın tarihte EYT’ye ilişkin tüm sorular cevap bulacak. EYT’lilerin bir diğer derdi ise başka işlerde çalışırken bulundukları pozisyondan dolayı maaşlarını azalması.

Yapılması beklenen düzenleme ile EYT’liler yaşa takılmayacakları gibi çalıştıkları yerlerden de tam maaş alabilecekler. EYT düzenlemesinden 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı olarak işe başlayanlar yararlanabilecek. Bu tarihten sonrasına ilişkin düzenleme yapılmayacağı gibi tolerans gösterip EYT kapsamına alınmayacak. 4447 Sayılı Kanuna bakıldığında şu an kadınlar 58 erkekler ise 60 yaşında emekli olabiliyor. EYT ile beraber bu yaşların aşağılara inmesi bekleniyor. Bütçe çalışmalarında beklenen randımanı alamayan EYT dosyası alternatifler üretilerek tekrardan ilgililerin önüne sunuldu. Gözler ilk olarak komisyonda komisyondan da geçerse Genel Kurul görüşmelerinde. Bu safhalardan olumlu şekilde geçtiği taktirde 8 Eylül 1999 tarihindenönce sigortalı işe başlayan vatandaşın emeklilik sıkıntısı çözülecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP