Erken Seçim Konut Kredisi Faiz Oranları İçin Düşüşe Neden Olur Mu?
  • Finans 365
  • Kredi
  • Erken Seçim Konut Kredisi Faiz Oranları İçin Düşüşe Neden Olur Mu?

Erken Seçim Konut Kredisi Faiz Oranları İçin Düşüşe Neden Olur Mu?

Alınan erken seçim kararı ile beraber siyasiler Haziran ayı için seçim çalışmalarına başladı. Vatandaş ise konut kredisi faiz oranları için acil müdahale bekliyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:28
Erken Seçim Konut Kredisi Faiz Oranları İçin Düşüşe Neden Olur Mu?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk ekonomisinin itici gücü olan inşaat sektörü uzun süredir yüksek olan konut kredisi faiz oranları nedeni ile zor günler geçirmeye devam ediyor. Ev almak isteyen ancak yüksek konut kredisi faiz oranları nedeniyle bu kararını erteleyen kişiler konut kredisi faiz oranları düştü müjdesini almayı bekliyor.

Mini Ekonomik Paket Ne Zaman Çıkacak?

Bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından defalarca telaffuz edilmesine rağmen bankalar bir türlü konut kredisi faiz oranlarını indirmeye yaklaşmıyor. Bankalar artan maliyetleri öne sürerek indirim yerine sürekli olarak kredi faiz oranlarını yükseltmeye devam ediyor.

Konut kredisi faiz oranları son 8,5 yılın en tepe noktasına tırmanırken hükümet çareyi faiz oranlarına direkt olarak müdahale edecek bir ekonomik paketi hayata geçirmekte buldu. Cumhurbaşkanı başdanışmanı Yiğit Bulut vatandaşlara müjde verdi. Çıkarılacak olan ekonomik paket bankaların konut kredisi faiz oranlarını düşürmesini zorunlu kılacak.

Kamu Bankaların Düşük Faizli Konut Kredisi Kullandıracak

Çıkarılan paket ile istenilen sonuca ulaşılamazsa, konut kredisi faizlerinde ki indirim sınırlı kalırsa bu durumda hükümet kamu bankalarını devreye sokacak. Hükümet kanadı Ziraat Bankası konut kredisi ve Halkbank konut kredisi paketleri üzerinden vatandaşa düşük faizli konut kredisi kullandıracak.

Bu sayede konut kredisi kullanarak ev satın almak isteyen kişilerin önü açılacak. Konut satış rakamları yeniden yükselişe geçecek ve müteahhitlerin elindeki konut stoku büyük oranda azaltılacak. İpotekli konut satış rakamları erimeye devam ederken senetle konut satış rakamları artıyor. Yani inşaat sektöründe hem satışlar yavaşlıyor hem de sektörün üstlendiği risk yükseliyor. Kaynak: finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP