DOLAR

32,3277

0.23%
EURO

35,1188

-0.05%
ALTIN(gr)

2.301,70

1,08%
BİST 100

%
Eşi Vefat Eden Kadınlar Bu Haber Size Her Ay Ödeme Alacaksınız
  • Finans 365
  • Finans
  • Eşi Vefat Eden Kadınlar Bu Haber Size Her Ay Ödeme Alacaksınız

Eşi Vefat Eden Kadınlar Bu Haber Size Her Ay Ödeme Alacaksınız

Kadınların birçoğu eşi vefat etse de ondan herhangi bir hak kalmasa da hayatlarını idame ettirebiliyor. Ancak her kadın böyle şanslı olmuyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:57
Eşi Vefat Eden Kadınlar Bu Haber Size Her Ay Ödeme Alacaksınız
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Daha önce çalışmayan ve SGK’ya bağlı olmayan kadınlar eşleri vefat edince maddi sıkıntı içine giriyor. Yaşanan bu durum devletin de dikkatini çektiğinden yeni bir çalışmaya start verildi. Yapılan açıklamaya göre ölen eş sigortalı ise kadınlara ayda 325 TL ödeme yapılacak. Bu ödeme 2 ayda bir de gerçekleşebilecek. 2 ayda bir ödeme alacak olan kadınlar ise 650 TL ödeme alacak. Ödemelerin tümü Ziraat Bankası üzerinden yapılacak ve gerek E Devlet gerek Ziraat Bankasının SMS yöntemiyle bakiye kontrolü sağlanabilecek. Açıklamalar doğrultusunda başvuruyu yapacak olan kadının sigortalı bir işte çalışmamış ve çalışmıyor olması gerekiyor.

Ödemeler Re ’sen Kesilecek

Destek ödemesi alacak olan kadının 1 gün bile prim borcu ödenmiş ise bu ödemeden yararlanmayacak. Bundan dolayı herkesin kendi sosyal güvenlik kurumuyla olan münasebetini çok iyi ölçüp biçmesi lazım. Destek ödemesi bağlandıktan sonra da kadın sigortalı bir iş bulursa o zaman yapılan destek ödemesi kendiliğinden kesilir. Aynı ödeme kız çocukları için de geçerli olacak. Öksüz kalan kız çocuklarının ve evlat konumundaki kadınların başka bir sosyal güvencesi yoksa babaları da sigortalı bir hal üzere ölmüşse o zaman onlara da aynı ödeme bağlanmış olacak. Ödeme için başvurular E Devlettin sosyal destek ödemeleri sayfasından yapılacak. Başvurular yapıldıktan sonra en geç 1 ay için kişilerin hesaplarına paraları yatırılmaya başlanacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP