Eşi Vefat Eden Kadınlara Yardım Nedir? Dul Maaşı Nasıl Bağlanır?

Eşi Vefat Eden Kadınlara Yardım Nedir? Dul Maaşı Nasıl Bağlanır?

Kocası ölen kadına maaş nasıl bağlanır? Eşi vefat kadınlara yardım nasıl alınır? Dul maaşı almanın şartları nelerdir? Dul maaşı bağlatmak için nereye müracaat edilmelidir? Dul maaşı ile ilgili merak edilen her soruya sizler için cevap aradık.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:45
Eşi Vefat Eden Kadınlara Yardım Nedir? Dul Maaşı Nasıl Bağlanır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eşi vefat eden kadın Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenmiş kriterlere uyuyorsa yardıma muhtaç olarak kabul edilmektedir. Devlet tarafından kadınlara yapılan tüm bu yardımlar tamamen karşılıksızdır. Bu yardımların yapılmasındaki amaç kadınların maddi anlamda sıkıntılar yaşamama ve kendi yaşamlarını idare ettirebilmelidir. Yapılan yardımlar genel olarak para, erzak kolisi, barınma, çocukları varsa eğitim bursu, okul masraflarının karşılanması için kırtasiye ücretleri ve sağlık güvencesidir. Bu yardımlar sayesinde eşi ölmüş hanımlar azami düzeyde ihtiyaçlarını karşılayabilmekte ve kimseye muhtaç olmamaktadır. Eşi ölmüş olan kadınların yanında yaşayan bekar ve küçük çocuk sayısına göre yapılan yardımların miktarı arttırılmaktadır.

Eşi Vefat Eden Kadınlara Yardımın Şartları Nelerdir?

Eşi vefat etmiş yardımı alınabilmesi için birtakım şartlara sahip olmak gerekmektedir. Bu şartların oluşmaması halinde yapılan yardım talebi yetkililer tarafından reddedilmektedir. Yardım için gerekli olan şartlar;

  • T.C vatandaşı olmak
  • Tamamen dul kalmış olmak
  • İmam nikahı ya da resmi nikahla yeniden evlenmemiş olmak
  • Sigortalı herhangi bir işte çalışmamak
  • Yardım alınan çocukların sigortalı bir işte çalışmaması
  • Eşi ölmüş olan kadının yoksulluğa düşmüş olması
  • Dul kalan kadının üzerine kayıtlı herhangi bir mal bulunmamasıdır.

Bu şartları taşıyan her dul kadın devlet tarafından verilen yardımı almaya hak kazanmaktadır. Başvuru sonrasında yetkili kişi ve kurumlar tarafından yapılacak olan detaylı inceleme ile yardıma hak kazanılıp kazanılmadığı belirlenmektedir. Alınan sonuca göre yardım bağlanmaktadır.

Eşi Vefat Eden Kadınlara Yapılan Yardımda Usulsüzlük Tespitinin Sonuçları

Eşi vefat eden kadın maddi anlamda bir zarara uğramamış ise bu yardıma başvurması ve yardımı alması yasaktır. Çünkü bu yardım sadece ihtiyaç sahibi dul kadınlara verilmektedir. Günümüzde bu yardımı almaya başlayıp dini nikahla yeniden evlenen bayanlar bulunmaktadır. Bu durumun önlenmesi için yardım alan kadınlar düzenli olarak devlet memurları tarafından kontrol edilmektedir. Böyle durumlarla karşılaşılması halinde yapılan yardımlar hemen kesilmekte ve yardım alan kişiler hakkında yasal işlem başlatılmaktadır. Ayrıca ileriki dönemlerde yaşanabilecek yoksulluk halinde yeniden yardım alma şansı ortadan kalkmaktadır. Bu nedenle yardım alan dul kadınlar kriterlere uygun bir şekilde yaşamını sürdürmelidir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP