DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Eşi Vefat Eden Kadınlara Yeni Haber Devletten Geliyor Aylık Bağlanacak
  • Finans 365
  • Finans
  • Eşi Vefat Eden Kadınlara Yeni Haber Devletten Geliyor Aylık Bağlanacak

Eşi Vefat Eden Kadınlara Yeni Haber Devletten Geliyor Aylık Bağlanacak

Bazı kadınlar devletin her hakkında yararlanabilirken bazı kadınların bu haklardan yararlanamaması devleti harekete geçirdi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:06
Eşi Vefat Eden Kadınlara Yeni Haber Devletten Geliyor Aylık Bağlanacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eşi vefat eden kadınların bir kısmı devletin birçok hakkındayararlanabiliyor. Bu kadınlar SGK’ya bağlı olduklarından dolayı başta emeklilik olmak üzere birçok haktan yararlanabiliyor. Ancak her kadın bu kadar şanslı olamayabiliyor. Bu kadınların eşleri vefat ettiğinde ortada alınması gereken bir maaş daolmuyor. Bu durumu engelleyen devlet bu kadınlar için 2 ayda bir olmak üzere desteködemesi verecek. Verilecekolan tutar şimdilik 650 TL olarak hesaplandı. Ancak ilerleyen günlerde memurlar için verilecek zamdan sonra ayni zammın bu ödemelere de yansıtılmasıbekleniyor. Bu ödemeler ilk aylarda hesaplara yatmasa da ilerleyen aylarda zamlı şekilde hesaplara yatmış olacak. Bu bağlamda vatandaşlarınherhangi bir tedirginliği olmasın diyen yetkililer başka açıklamalarda bulundu. 18 yaşından büyük olan her kadına bu ödeme verilecek.

İki Durum Ödemeleri Kendiliğinden İptal Edecek

Bu ödeme hem kadınlara hem de yetim kalan kız çocuklarına yapılacak. Aynı aileden iki kişiye yapılmayacak olan ödeme farklı haneler için farklı seçenekler içerebilecek. Bazı evlerde sadece kadınlar alabilirken bazı hanelerde sadece kız çocuklarıalabilecek. Bu ödemere’sen kesilebilecek. Kesilmeşartlarını da açıklayan devlet ilk sıraya kadının ya da çocuğun sigortalı bir işe başlamasını koydu. Sigortalı işe başlayan kadın ya da çocuk devletten bu ödemeyi alamayacak. Ayrıca kadın evlendikten sonra da bu ödeme kesilmiş olacak. Bu şartlar gerçekleştiği taktirde vatandaşların ödemesi re’sen kesilmiş olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP