DOLAR

32,5483

0.01%
EURO

35,0446

0.46%
ALTIN(gr)

2.427,06

0,18%
BİST 100

%
Esnaf Bu Kredi İle Eski Günlerine Dönecek Ödemeler İçin Start Verildi
  • Finans 365
  • Finans
  • Esnaf Bu Kredi İle Eski Günlerine Dönecek Ödemeler İçin Start Verildi

Esnaf Bu Kredi İle Eski Günlerine Dönecek Ödemeler İçin Start Verildi

Normalleşme sürecini hızlı başlatan devlet ilk adımı esnaflar için attı. 100 bin TL’ye varan krediler için çalışmalar tamamlandı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:32
Esnaf Bu Kredi İle Eski Günlerine Dönecek Ödemeler İçin Start Verildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet bu defa Halk Bank ile iş birliği yaparak esnafın yüzünü güldürecek. Yapılan açıklamaya göre kefilsiz ve teminatsız 100 bin TL kredi esnaf vatandaşlara verilmiş olacak. Başvuruların hemen başlaması bekleniyor. Başvuruların ardından süreç fazla uzatılmayarak ilgililerin banka hesabına anında ödeme yapılacak. Bu sayede esnaf hızlı şekilde hem normalleşme sürecine ayak uyduracak hem de ekonomisini toparlayacak. İş yerini kapatıp, borçlarını ödemeyen esnaf için kredi kampanyası deyim yerindeyse can suyu olacak. Ancak devlet çok önemli bir durumun da altını çizdi. Buna göre çekilen krediler amacının dışında kullanılırsa ciddi şekilde yaptırım uygulanacak. Kredi çekip arabaya yatırım yapmak, ev eşyası almak ya da evi tadilat yaptırmak gibi durumlar cezaya tabi hareketler olacak.

İzdihama Yer Olmayacak

Halk Bankası aracılığı ile yapılacak ödemede Halk Bankasının başvuru koşulları aynen geçerli olacak. Yaşanan olası bir aksilikte ise bankanın muhatap alınması istenecek. ALO Kredi Destek Hattı kredi kampanyasının sonuna kadar vatandaşa hizmet verecek. Vatandaşın tüm sorularına eksiksizşekilde cevap vermekle yükümlü olacak olan destek hattı ayrıca yoğunluğa göre kredi başvurularını da kabul edecek. Kredi kampanyasından binlerce esnafın yararlanacağı bilindiğinden işlemlerin sıkışmaması için hem online sistemden hem de şubeler vasıtasıyla başvuru oluşturulabilecek. Başvuru esnasında bir vatandaş dahi mağdur edilmeyecek. Hızlı şekilde başvuru formları değerlendirmeye alınıp ödeme sağlanacak. Tüm önlemleri alan banka başvuruları kısa zamanda açacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP