Esnafa Dev Hizmet Kira Yardımlarında Yeni Dönem Başladı

Esnafa Dev Hizmet Kira Yardımlarında Yeni Dönem Başladı

Ekonomik anlamda sıkıntılı bir dönemden geçerken darbeyi en fazla esnaflar aldı. Devlet ise esnaflar için yeni bir destek paketinin sinyalini vermeye hazırlanıyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:46
Esnafa Dev Hizmet Kira Yardımlarında Yeni Dönem Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İş yeri sahibi olan birçok esnaf pandemiden dolayı kepenk kapatır hale geldi. Satışların ürünlerin maliyetine denk gelmemesi, masraflar eklenince esnafın beli büküldü. Devlet ekonomisi açısından da zorlayıcı bir durum yetkilileri harekete geçirdi. Esnafa yeni hibe destek ve kira yardımı gündeme geldi. Yapılan açıklamalara göre 3 bin TL geri ödemesi olacak şekilde kira desteğinde bulunulacak. Yaşanan zor günlerin oluşturduğu tahribatın yaraları sarılmaya çalışılacak.Kira desteklerinin yanında verilecek hibe desteklerle beraber binlerce esnaf kepenk indirmeden işlerine devam edecek. Özellikle esnaf ve sanatkarlara yönelik çalışmaların devam ettiği de kaydedildi. Başvuruların başlaması ile binlerce esnaf ve sanatkar başvuruda bulunabilecek.

Pandemiye Göre Rota Oluşturulması Bekleniyor

3 ay sürmesi planlanan hibe destek ve kira ödemelerinin net süresini pandeminin kendisi belirleyecek. Pandeminin uzaması gibi bir durum olduğunda verilecek olan desteklerin de süresi uzatılabilecek. Başvuruların E Devlet üzerinden alınıp buradan takip edilmesi bekleniyor. Karşınıza çıkacak formu tam ve doğru şekilde doldurduktan sonra sistemi onaylamanız gerekmektedir. Başvuruların hemen sonuçlandırılıp ödemelerine aynı hafta başlanması bekleniyor. Hesaplamalara göre ilk 3 ayda toplam 3 bin TL ödeme yapılması öngörülüyor. Destek başvuruları için iş yerinin kira olması en temel şartlardan biri oldu. Devamında bulunduğunuzun şehrin büyük şehir olup olmaması da önemli bir detay olacak. Büyük şehirler için 2250 diğer şehirler için 1500 TL ayrıldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP