DOLAR

32,6122

0.38%
EURO

34,8483

0.31%
ALTIN(gr)

2.494,99

0,44%
BİST 100

%
Esnaflar Bir Bir Hesaplarını Kontrol Ediyor 3 Destek Birden Geliyor
  • Finans 365
  • Gündem
  • Esnaflar Bir Bir Hesaplarını Kontrol Ediyor 3 Destek Birden Geliyor

Esnaflar Bir Bir Hesaplarını Kontrol Ediyor 3 Destek Birden Geliyor

Esnafa toplamda 3 bin TL destek verecek olan devlet hesapların kontrol edilmesi için uyarılarda bulundu. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:16
Esnaflar Bir Bir Hesaplarını Kontrol Ediyor 3 Destek Birden Geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edinilen biliye göre devlet vatandaşın yanında durmaya devam ederken özellikle esnaflar için yeni ödeme planlarını gündeme taşıyor. Esnafların gözü kulağı ise haberlerde ve yapılacak yeni destek ödemelerinin tutarında. Binlerce esnaf kepenk kapatarak ülke ekonomisine büyük bir yara aldırmış durumda. Ellerinde bir şey gelemeyen esnafların zararı sadece dükkânlarının kapatılması değil elbette. İş yerlerinde çalışan çalışanların da ekmek kapısı bir nevi kapatılmış durumda. Durum böyle olunca esnaflar devletin vereceği bütün kredileri, hibe desteklerini ve duyuruları büyük bir özenle takip ediyor. Devlet bankalarla da iş birliği yaparak esnaflar için yüksek kredi limitine sahip düşük faizli krediler verilmesi noktasında baskılar yapıyor. Bu baskıların işe yarar olduğunu ise kamu bankalarına bakarak daha kolay anlıyoruz.

Ödeme Modelleri Farklı Olacak

Edinilen bilgiye göre devlet esnaf için 3 ayrı ödemede toplam 3 bin TL ödeme yapmayı planlıyor. Planlanan ödemelerde elektrik faturası, kira ve genel destek ödemesinin varlığı göze çarpıyor. Daha önceki dönemlerde devlet bu başlıkları ayrı ödeme kalemi olarak işleme koyuyordu bundan dolayı da inanılmaz şekilde zaman kaybediyordu. Kaybolan zamanı telafi etmek adına 3 ana ödemeyi tek kalemde toplayan devlet aynı anda ödeme yapmayı planlıyor. Sınır 3 bin TL olurken devlet her il için farklı bir ödem planı oluşturdu. Her ilde kira giderlerinin aynı olmadığını bilen devlet her ilin kira giderine göre ödeme başlatmayı planlıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP