DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Esnaflar Ödenmeyen Kiralarını Artık Dert Etmeyecek Devlet Destek Çıkıyor
  • Finans 365
  • Gündem
  • Esnaflar Ödenmeyen Kiralarını Artık Dert Etmeyecek Devlet Destek Çıkıyor

Esnaflar Ödenmeyen Kiralarını Artık Dert Etmeyecek Devlet Destek Çıkıyor

Devlet pandemiden dolayı zor zamanlardan geçen esnafa şahane bir ödeme paketi hazırladı. Paketin içeriğinde kira ödemelerine ek olarak gelir kaybı ödemesi yer alıyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:17
Esnaflar Ödenmeyen Kiralarını Artık Dert Etmeyecek Devlet Destek Çıkıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Binlerce esnaf pandemiden dolayı iş yerlerini kapatmak zorunda kaldı. Ödenmeyen kiralar ve faturalaresnafın belini bükerken pandeminin ne zaman biteceğini öngöremeyen diğer esnafın da canı burnunda. Binlercesi kepenk kapatırken yine binlercesi kepenk kapatmaya hazırlanıyor. Yaşanan bu durum ülke ekonomisi için de oldukça sıkıntılı bir durum. Var olan ekonomik düzenin bozulması anlamına gelen durumun üstesinde gelmek için devlet yeni bir ödeme paketi oluşturdu. Pakete göre 3 aylık sürede hem kira ödemeleri oluşturulacak hem de gelir kaybı yaşayan esnafa destek ödemeleri verilecek. Maddi olarak çıkmazda olan esnaf bu sayede az da olsa nefes alabilecek.

Esnaflığın Faal Olarak Devam Etmesi Bekleniyor

Ödemelere başvurmak için belli şartları değerlendirmek gerekiyor. İlk olarak esnafın halihazırda ticari faaliyet sürdüren iş yerinin olması gerekiyor. Dükkanını kapatan esnaflar bu ödemeden yararlanamayacak. Ek olarak ticari faaliyetleri devam eden esnafı makas değişikliği yaparak gelirinde oynamaya sebep olmamalıdır. Vergi sicil kayıtları başvuru esnasında dikkate alınacağından bu belgenin oluşturulması gerekiyor. İş yeri olan esnafın vergi mükellefiyetliğinin devam ediyor olması da aranan şartlardan. Şartları ağlaya esnafın başvurusu anında değerlendirilerek sonuca bağlanacak. Olumlu sonuçlanan başvuruların ödemesi TC kimlik numarasına göre yapılacak. Kira ödemeleri her il için stabil olmayıp büyükşehirlerde 750 TL diğer şehirler içinse 500 TL ödeme sağlanacak. Gelir kaybı ödemeleri ise 3 ayda toplam 3 bin TL olacak şekilde ödenecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP