DOLAR

32,5517

0.1%
EURO

34,8872

0.62%
ALTIN(gr)

2.436,73

0,17%
BİST 100

%
Esnaflara Yönelik 100 Bin TL Kredi Paketi Onaylandı Başvurular Ne Zaman Açılacak?
  • Finans 365
  • Finans
  • Esnaflara Yönelik 100 Bin TL Kredi Paketi Onaylandı Başvurular Ne Zaman Açılacak?

Esnaflara Yönelik 100 Bin TL Kredi Paketi Onaylandı Başvurular Ne Zaman Açılacak?

Kamu bankalarında esnaflara inanılmaz destek geldi. 100 bin TL’ye kadar kredi imkanı tanıyan bankların başvuru şartları da yayınlandı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:38
Esnaflara Yönelik 100 Bin TL Kredi Paketi Onaylandı Başvurular Ne Zaman Açılacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ziraat Bank, Halk Bankası, Vakıf Bank tarafından verilmesi planlanan kredi için geri sayım başladı. Özellikle esnafların yararlanacağı kredi için binlerce esnaf şimdiden çok heyecanlı. Pandemi dolayısıyla birçok esnaf iş yerlerini kapatmak zorunda kamıştı. Verilecek kredi ile esnafa tekrar toparlama imkanı da verilmiş olacak. Mikro işletmelere kredi verecek bankaların şartları da belirlendi. Faiz oranlarında oynamaya yapmayan bankalar özellikle Merkez Bankasını dikkatle takip ediyor. Kredi almak için kefil ve teminat aramayacak olan bankalar sadece kredinin ödenmesi için yeterli gelirin olup olmadığını teyit etmek isteyecek. Krediler esnaf vatandaşlara elden teslim verilecek. Talep edildiği taktirde banka hesaplarına da aktarılacak.

Ciro Tutar Baz Alınacak

Kobililerin de yararlanacağı kredi için başvuru tarihleri tam açıklanmasa da yakın tarihte başlayacağı açıklandı. %11.5 faiz oranıyla işlem yapacak olan bankaların vade imkanları da görenleri şaşırttı. 48 aya kadar vade imkanı sunacak olan bankalar bütçeleri fazla sarsmamayı amaçlıyor. Kefil ve teminat istenmeyeceğinin altı sıklıkla çizilirken dikkat edilecek olan kıstasın sadece ciro değerleri olacağı da vurgulandı. Cirosu 3 milyon lira olan esnaflar bu krediden kolaylıkla faydalanabilecek. Esnaf kontenjanından kredi olacak olan vatandaşların esnaf olmalarını belgelemeleri gerekmektedir. Esnaf ve Sanatkarlar Odasına kayıtlı olduklarına dair belge ya da sicil müdürlüklerinden alacakları bir evrak işleri kolaylaştıracak. Korona virüs dolayısıyla işleri yolunda gitmeyen esnaflar bu kredi ile belini doğrultabilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP