Eşya Desteği İçin Geç Kalınmış Değil Açıklamalar Sevindirdi

Eşya Desteği İçin Geç Kalınmış Değil Açıklamalar Sevindirdi

Barınma desteklerinin diğer ayaklarını gerçekleştiren devlet yeni çalışmalar ile kamuoyunun karşısına geçti. Gıda ve yakacak desteklerinin hemen ardından yapılan barınma destekleri vatandaşlara oldukça rahat bir nefes aldırdı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:47
Eşya Desteği İçin Geç Kalınmış Değil Açıklamalar Sevindirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Temel ihtiyaçların devlet tarafında karşılanıyor bu pandemi döneminde oldukça büyük bir fırsat. Milyonlarca vatandaşın işten çıkarıldığı ve kısa çalışma ödeneklerine mahkum edildiği bu dönemde devletin desteklerle vatandaşı rahatlatmaya çalışması takdire şayan. Verilecek olan eşya desteği de vatandaşın elini hafifletecek bir değir destek ödemelerinden. Tek seferde yapılacak ödemeler için vatandaşlar şimdiden başvuru yağmuruna başladı. Yapılan açılamaya göre Ziraat Bankasına ek olarak PTT aracılığıyla da destekler vatandaşlara teslim edilecek. Sadece kimlik kartıyla ilgili bankalara gelmek yeterli olacak. Ödemeyi başvuru yapan kişiler alabilecek bunda dolayı kimin başvuru yaptığı çok önemli olacak.

Kimin Başvuru Yaptığı Önemli

18 yaşından büyüklerin başvuru yapmasına müsaade edilirken Türk vatandaşlarının destek ödemesi alamsına karar verildi. Mavi kartlı olunması da sorun sıkıntı çıkarmayacak. Asgari ücretin üçte biri kişi başı hane geliri ise eşya desteğine yararlanmak mümkün olacaktı. 700 TL olarak açıklanan bu tutarın altına inilebilir ancak üstüne çıkıldığı taktirde başvurular yanabilir. Barınma desteğinin içinde olan bu ödeme diğer desteklerden bağımsız bir şekilde vatandaşa ödenmiş olacak. Barınma desteklerinin içinde bulunan tamirat ve tamirat yeterli değilse 20 bin TL destek vererek prefabrik evlere taşınılması eşy6a desteklerine hayli bağımsız. Bu aşamalardan geçen vatandaşların tekrardan başvuru yapması gerekiyor ki eşya desteği alabilsin. Ancak ilk etapta eşya desteğinden bulunup ev tamirat gören ya da prefabrik evlere taşına vatandaşlara anında ödeme yapılacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP