Eşya Destekleri İçin Son Dakikalar İşlemler Başlatıldı

Eşya Destekleri İçin Son Dakikalar İşlemler Başlatıldı

Yapılan açıklamaya göre devlet evinde eşya olmayan vatandaş görmek istemiyor. Bu bağlamda ödeme yapacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:10
Eşya Destekleri İçin Son Dakikalar İşlemler Başlatıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pandemi dolayısıyla evlerde oturmak çok önemli bir hale geldi. Vatandaşlar evlerinde huzur içinde otursun diye çalışmalarına devam eden devlet yeni bir destek ödemesine daha start vermiş oldu. Yapılan açıklamaya göre 5 bin TL verecek olan devlet bu ödemeyi belli aşamalardan sonra verilecek. İlk aşama vatandaşların evini ziyaret etmek olacak. Yapılan açılmaya göre evi eski ve bakımsız olan vatandaşlara eşya önem anında yapılmayacak. İlk önce evi tamir edilecek. Evin tamirlik olup olmadığını belirlemek isteyen ekipler ailelerin evinde form dolduracak. Doldurulacak formun mahiyetine bakılarak evdeki gerekli tamiratalar yapılabilecek. Ayrıca evin tesisat sistemleri de değerlendirilmiş olacak. Ancak her ev tamirat kabul etmeyebiliyor bu bağlamda ortaya evsizlik gibi bir sonuç çıkıyor.

Önce Ekipler Gelecek Sonra Ödeme Alınacak

Edinilen bilgiye göre devlet burada hibe desteğini evreye sokacak. 20 bin TL destek verecek olan devlet vatandaşları prefabrik evlere taşıyacak. Ev sahibi olacak olan aileler için verişecek hibe desteğinin geri ödemesi olmayacak. Geri ödemesiz verilecek hibe desteğinin ardından vatandaşlar eve yerleştirtilecek. Eve yerleşme işlemi gerçekleştirildikten sonra eşya desteği sağlanmış olacak. 5 bin TL olarak hesaplanan eşya desteğinin geri ödemesi olmayacak. Başvuralar E Devlet üzerinde yapılacak. E Devlet üzerinde sosyal destekler olarak aratıldığında bulunabilecek sayfa ilgilileri bekliyor. Başvurulardan sonra en geç 1 hafta içinde ödemelerin başlaması bekleniyor. Ancak ilk etapta eve bir ekibin geleceği belirtiliyor. Formlardan sonra ödeme yapılacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP