DOLAR

32,6023

0.39%
EURO

34,7711

0.07%
ALTIN(gr)

2.496,58

0,51%
BİST 100

%
Eşyası Olmayan Ev Kalmayacak 5 Bin TL Ödeme Geliyor

Eşyası Olmayan Ev Kalmayacak 5 Bin TL Ödeme Geliyor

Pandemi dolayısıyla evlerde daha fazla zaman geçirir olduk. Ancak evinde eşyası olmayan vatandaşlar için evde kalmak zor bir durum. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:47
Eşyası Olmayan Ev Kalmayacak 5 Bin TL Ödeme Geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklamaya göre vatandaşa geri ödemesiz 5 bin TL eşya destek ödemesi verilecek. Evinde küçük ev aletleri, mobilya, beyaz eşya ihtiyacı olan vatandaşlar bu ödeme ile eksiklerini tamamlayabilecek. Maddi olarak sıkıntısı olan vatandaşları kapsayacak olan ödeme için başvurular hemen başlayacak. Başvuruların hemen başlamasının ardından başvurular hızlı şekilde sonuçlandırılmış olacak. En geç 1 ay içinde eşya ödemelerinin verilmesi planlanıyor. Vatandaşı fazla bekletmemeyi düşünen yetkililer pandemi döneminde hiçbir vatandaşın mağdur olmasını istemiyor. Evlerde fazla vakit geçirdiğimiz bu dönemde ev eşyası çok önemli bir hale geldi. Evinde eşyası olmayan vatandaşlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına müracaat edebilir.

Önce Ev Tamir Ediliyor

Başvuru şartlarını açıklayan devlet ilk olarak eve gelen kişi başı gelir miktarına dikkat edeceğini açıkladı. Kişi başı gelir miktarı 701 TL’nin altı olan vatandaşlar eşya ödemesi almaya hak kazanmış olacak. Ayrıca evin de durumu ödeme almak için belirleyici olacak. Eşya ödemesi için başvuru yapacak olan vatandaşlar ilk etapta ekip tarafından incelemeye alınacak. İlk olarak evin durumu gözlemlenecek. Evin durumu eşyayı kabul etmeyebilir. Özellikle rutubetli evlerde eşyalar çok sağlam durmuyor. Böylesi bir durumda devlet evi tadilat altına alıyor. Bu tadilat sonucu ev kendine getirilerek eşya ödemesi o şekilde veriliyor. Bu tadilat devlet tarafından ücretsiz yapılıyor. Eğer ev tadilata elverişli değilse vatandaşa prefabrik ev yapma imkanı veriliyor. Evini kuran vatandaşlara eşya ödemesi verilmiş oluyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP