3600 ek gösterge hangi meslek gruplarını kapsıyor? Memur ve emeklinin maaşları nasıl etkilenecek?

3600 ek gösterge hangi meslek gruplarını kapsıyor? Memur ve emeklinin maaşları nasıl etkilenecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları sonrası 3600 ek gösterge çalışmaları hız kazandı. Peki bu çalışmalardan sonra 3600 ek göstergeden hangi meslek grupları yararlanacak? Maaşlara nasıl etki edecek?

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:47
3600 ek gösterge hangi meslek gruplarını kapsıyor? Memur ve emeklinin maaşları nasıl etkilenecek?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

3600 ek gösterge çalışmalarının tamamlanmasıyla beraber din görevlisi, öğretmenin, polis ve hemşirelerin maaşlarında artış meydana gelecek. Hükümetin, seçim vaadi olan fakat son zamanlara kadar herhangi bir adım atılmamış olan 3600 ek gösterge ile ilgili memurların maaş, emekli aylıkları ile emekli ikramiyeleri doğrudan etkileniyor. 3600 ek gösterge ile ilgili çeşitli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Önümüzdeki senenin sonuna kadar bu problemin tamamıyla çözüme kavuşturulacağını beyan ediyoruz.” Şeklinde konuştu.

Yüz binlerce memurun özlük haklarını yakından ilgilendiren 3600 ek gösterge çalışmaları ile beraber maaşlarda artış yaşanacak. Özellikle de polis memurları başta olmak üzere öğretmenler ile din görevlilerinin çok yakından takip ettikleri 3600 ek gösterge çalışmalarında artık son durum açısından süreç merak içerisinde takip edilmeye başlandı. 3600 – gösterge alındıktan sonra 107 lira, emekli aylıkları ise 820 TL ve emekli ikramiyeleri 30 yılı dolduran vatandaşlar da 24600 TL birden artış yaşanması bekleniyor.

3600 Ek Gösterge Ne Zamana Kadar Hazır Olacak?

Bilindiği gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisini ziyaret eden Memur-Sen başkanı Ali Yalçın, 3600 ek gösterge ile ilgili talebi doğrultusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat bilgine “çalışmalara başlayın” talimatını vermişti. Milyonlarca memur emeklisi ile memurun maaş ile ikramiyelerinde çok ciddi rakamlara varacak derecede iyileştirme yapacak bu çalışmanın teknik altyapısını 2022 senesinin haziran ayına, yasalaşma süreci ise 2022 senesinin sonuna kadar yetişecek. Uygulama ise Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılacağı 2023 senesine kadar yetişecek.

Yapılan hesaplama ve çalışmalara göre, 3600 ek göstergenin yasal bir hal alması ile beraber din görevlileri, hemşireler, polisler, öğretmenler ile yöneticilerin maaşlarında 107 TL, emekli aylıklarında ise 820 TL ile emekli ikramiyelerinde de 24600 TL’lik bir artış yaşanması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Partisi’nin genel merkezi ile genişletilmiş il başkanları toplantısında il başkanlarına hitap etti. 3600 ek gösterge ile ilgili çeşitli açıklamalarda bulunan Recep Tayyip Erdoğan, “Önümüzdeki senenin sonuna kadar Bu meselenin tamamı ile çözüme kavuşacağını beyan ediyoruz.” Şeklinde konuştu.

3600 Ek Gösterge Çalışmaları İçin Komisyon Kurulacak 

Alınan bir son dakika haberine göre, Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’in, memur toplu sözleşme görüşmelerinde ifade ettiği 3600 ek gösterge vaadinde artık kritik adım atıldı. Memur Sen başkanı Yalçın’ın bu konuyu tekrar gündeme getirmesi üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’e “3600 çalışmasını hemen başlatın, 2022 ortasına kadar teknik çalışmayı da bitirin!” şeklinde talimat verdiği öğrenildi. 3600 ek gösterge ile beraber ilk teknik çalışma artık önümüzdeki kasım ayındaki kamu personeli danışma kurulunda yapılacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP