DOLAR

32,3375

0.17%
EURO

35,1235

-0.18%
ALTIN(gr)

2.238,47

-0,21%
BİST 100

%
Ev Alacaklara Müjde! 25 Bin Lira Devlet Katkısı!

Ev Alacaklara Müjde! 25 Bin Lira Devlet Katkısı!

Yeni düzenleme ile birlikte konut alma hazırladıkları yapan vatandaşlar için konut hesabında devlet katkısı 25 bin TL'ye yükseldi. Kimler başvurabilir?

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:55
Ev Alacaklara Müjde! 25 Bin Lira Devlet Katkısı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ev sahibi olmak isteyenlere müjdeli haber gecikmedi. Yeni karar ile birlikte konut hesabında devlet katkısı 25 bin TL’ye yükseldi. Minimum 3 yıl birikim yapacak olan vatandaşların toplam olarak birikimin yüzde 25’ine kadar devlet katkısı almaları artık mümkün hale geldi.

Kimler Yeni Düzenlemeye Başvurabilecek?

Konut hesabını 07.04.2015 tarihi itibariyle vatandaşın kendi adına kayıtlı gözüken konut hesabı olmayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları açabilmektedir. Ayrıca emlak’ta hissesi olanlarında konut hesabı açmalarında herhangi bir sorun olmuyor. Aranan şartlardan en önemlilerinden biri de hesapta minimum 36 ay para tutmak, para çekmek gerekmektedir. 18 yaşından küçük çocuklar adına da konut hesabı açmak için velisi’nin ya da vasisi tarafında açılabileceği belirtildi.

Hesaba Para Nereden, Nasıl Yatırılıyor?

Aylık ya da 3 ayda bir ödeme seçeneği olan konut hesapların da bu seçenek yılda bir olmak üzere değiştirilebilmektedir. Devlet katkısında mahrum kalmamak adına süre zarfında düzenli ödemelerin olması gerekiyor. Faizli ya da faizsiz konut hesabı açılırken TL üzerinden yatırılmaktadır. Üst ve alt sınır çerçevesinde kalmak şartıyla isteğe bağlı farklı tutarlarda konut hesabına yatırılabiliyor. Ortak olan hesablar konut hesabı olarak sayılmazken vatandaşlar birden fazla da konut hesabı da açamıyor.

İlk açılış sırasında konut hesabına 2019 yılı için bir defa olmak şartıyla azami 46 bin 579 TL kadar vatandaşlar para yatırabiliyor.

Konut Hesabına Yatırılan Birikim Hangi Şartla Geri Çekilebiliyor?

Konutu satın alma sonrası tam 6 ay içerisinde hesaptan para çekilebiliyor. Gerekli belgelerle bankaya gidilip devlet katkılı hesaplarından vatandaşlar hiç bir sorun yaşamadan birikimlerini alabilecekler. En az iki çekim hakkı 12 aylık dönem içerisinde gerçekleşebiliyor.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP