DOLAR

32,5757

0.1%
EURO

34,9662

0.37%
ALTIN(gr)

2.429,54

0,28%
BİST 100

%
Ev Alacaklara Müjde! Geri Ödemesiz Yardım Haberi Geldi!

Ev Alacaklara Müjde! Geri Ödemesiz Yardım Haberi Geldi!

Ev almak isteyen vatandaşlara müjdeli haber geldi! Kimler geri ödemesiz yardım imkanından yararlanacak? Tüm detaylar haberimizde…

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:41
Ev Alacaklara Müjde! Geri Ödemesiz Yardım Haberi Geldi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ev almak isteyen vatandaşlara geri ödemesiz yardım müjdesi geldi! Yapı tasarruf sandığı sistemi bazında ev almak isteyen vatandaşların bankalarında birikimleri olması gerekmekte, vatandaşlar bu birikim sayesinde düşük faizle ev sahibi olabilme fırsatını yakalıyor. Yapı tasarruf sistemi içerisinde yüzde kırk birikimi olana yüzde altmışlık kısmı devlet verecek.

Ne Kadar Birikim Gerekli?

Ev almak isteyen vatandaşlar geri ödemesiz destekten yararlanabilmeleri için banka hesaplarında en yüzde kırklık bir birikimin olması gerekiyor, en az yüzde kırk birikime sahip vatandaşlara yüzde altmışlık kredi devlet tarafından karşılanacak. Yüzde altmışlık verilen kısım ise kredi yöntemiyle çalışacak, kredi oranları yüzde biri geçmeyecek. Devlet 36 ay boyunca ev satın alınırken 28 bin 458 Türk Lirasına kadar geri ödemesiz para verecek.

YTS Nedir?

Vatandaşların bankada yüzde kırk birikim yapması üzerine yüzde altmışlık kalan kısmın devlet tarafından düşük faizlerle temin edilmesi durumudur, Avrupa’da çok yaygın olan bu sistemde kimse olumsuz etkilenmiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP