Ev Alacaklara Müjde, Tüm Vatandaşlara En Az 25 Bin TL Destek

Ev Alacaklara Müjde, Tüm Vatandaşlara En Az 25 Bin TL Destek

Herkesin hayali kendi evine sahip olmaktır, kirada yaşamak özellikle ekonomik anlamda kişiye zorluk çıkarır. Devlette bunu önlemek adına tam 25 bin Tl’lik bir destek planlaması hazırladı. İşte tüm detaylar…

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:00
Ev Alacaklara Müjde, Tüm Vatandaşlara En Az 25 Bin TL Destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Evi olmayan ya da daha ilk kez ev alacak olanlara devletten müjdeli haber. Ortalama olarak 25 ila 28 bin Tl arasında hibe desteği konut almak isteyenler için geliyor. Konut stoklarında meydana gelen azalmaların yanı sıra yükselen fiyatlarda ev almak isteyenlerin kafasını karıştırıyor. Bu kapsamda Toki ile ev sahibi olmak isteyenler, evleri olmayanlar ya da ilk defa ev alacak olanlar %25 destek ile konut hibe ödemelerinden yararlanabilir.

Konut hesapları açan ve bu hesaplarda düzenli olarak birikim yapmak isteyen vatandaşlar devlet desteklerinden yararlanabilir. Eper kişi ilk defa ev alacaksa bu devlet destekli konut hesaplarından yararlanmalıdır. 25 bin Tl destek ödemeleri ile herkes ev sahibi olabilecek. Ev sahibi olmak için birikim yapmak isteyen vatandaşlar bu fırsattan yararlanabilir. Devlet tarafından geri ödemesiz olarak verilecektir. Peki konut hesapları nasıl açılır?

Kamu ya da özel bankalara başvurarak konut kredisine sahip olabilirsiniz. Tek seferlik para yatırma alternatifleri kullanılarak kimlik belgeleri ile başvuru yapılabilir. Hesap açmak için 2 seçenek kullanılabilir, ayrıca tek kişi tek bir hesap açabilir.

Hibe Desteği Alabilmek İçin Gerekli Şartlar

  • 7 Nisan 2018 tarihinden sonra kayıtlı konut bulunmaması
  • 7 Nisan 2015 tarihinden sonra başka konut hesabı açmamak
  • TC vatandaşı olmak
  • Her ay birikim yapmak
  • En az 36 ay boyunca konut hesaplarında birikim yapmak
  • Ev satın aldıktan 6 ay sonra belgelerle bankaya başvurmak

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP