DOLAR

32,3260

0.22%
EURO

35,0870

-0.15%
ALTIN(gr)

2.280,95

0,17%
BİST 100

%
Ev Alanlar Dikkat, Ödemelerinizi İade Alabilirsiniz

Ev Alanlar Dikkat, Ödemelerinizi İade Alabilirsiniz

Konut kredileri faizleri son yıllarda sürekli düşüş eğilimindeydi. Özellikle pandemi döneminde birçok ev sahibi dairelerini uygun fiyatlara satışa sundu. Bu sayede ev sahibi olanların sayısı da arttı, şimdi ise ödemelerin iade edileceği konuşuluyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:15
Ev Alanlar Dikkat, Ödemelerinizi İade Alabilirsiniz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ev sahiplerinin dikkatine, bu haber sizi ilgilendiriyor. Virüs sonrasında ülkemizde çok şey değişti, bu değişimlerden biri de normalleşme sürecinde yapılan uygulamalar oldu. Belirli kısıtlamalar tekrar gelmeye başlarken ülkemiz pandemiyi halen yoğun bir şekilde yaşamaya devam ediyor. Bu süreçte faizi düşen konut kredileri sayesinde yüzlerce kişi daire daire sahibi olabiliyor. Daire sahibi vatandaşlar ise ev alırken devlete ödenen yüksek ücretlerin belirli bir kısmını iade alabilecek. Yani şu an daha uygun fiyata ev alabilirdim diye düşünen mağdur vatandaşlar geri ödemeler ile mağduriyetlerini giderebilecekler.

Bu Ödemelere Dikkat

Ev alırken ödenen yüksek ücretler ile ilgili uzun zamandır tartışmalar sürüyordu. Vatandaşa sunulan bu bilgiler ile beraber daire sahibi olanlar geri ödeme hakkından faydalanabilecek. Kentsel dönüşüm tapu harç ödemeleri de bu kapsamda geri alınabilecek. Resmi gazetede yayınlanan bilgilere göre kentsel dönüşüm bölgelerinden ev alan ev sahipleri tapu harç ödemelerini geri alma hakkı kazanacak.

Ev satış işlemleri gerçekleştirilirken eve gelen ekspertizler ve bu noktada alınan ücretlerde yine iade kapsamına dahil olacak. Satın alınacak evin gerçek değerinin belirlenmesi ekspertiz ücretlerini etkiliyor, buda genelde bin Tl’nin üzerine çıkabiliyor. Ekspertiz ücretine dair fatura kesilmedi ise de gerekli merciilere ulaşarak iade talebinde bulunulabilir. Satın aldığınız dairenin üzerinde yer alan emlak vergisi de iadeye dahil.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP